2017. június 26. hétfő János, Pál
Hírek » Vásárlás

Itt vannak a bolti trükkök: tízezreket spórolhatsz, ha így vásárolsz

Amikor nyaraláshoz vesszük meg a szükséges kellékeket, vagy a havi nagybevásárlást végezzük, akár tízezreket is megtakaríthatunk, ha betartunk néhány alapvető szabályt. Persze sok spórolós technika rengeteg időnket felemészti, ezért ezeket nem mindenki tudja alkalmazni. Most viszont olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek nem igényelnek különösebben sok munkát.

Nagy mennyiségben vásárolj!

Az egyik legjobb módszer a spórolásra, ha a tartós élelmiszerekből egyszerre nagy mennyiséget veszünk meg, így ugyanis sokszor jelentős kedvezményt adnak az áruházak. Persze arra figyeljünk, hogy az akciós áruból spájzoljunk csak be jó előre. A többi ételből csak a szükségeseket vegyük meg, és a romlandó áruból se vegyünk túl sokat, mert nagy valószínűséggel a kukában végzi, ami nemhogy spórolásba, hanem pazarlásba torkollik.

Válaszd a sajátmárkásat!

A sajátmárkás termékek sokszor azonos színvonalú termékek, mint a nagynevű, márkás társaik, így ezekből érdemes lehet a márkanévről lemondani a spórolás érdekében. A Pénzcentrumon megjelent egyébként korábbi tesztjeink alapján gyakran előfordul az is, hogy a sajátmárkás termék ízvilágában még a régi, jól bevált márkánál is jobb.

Este menj pékségbe, cukrászdába!

Ha süteményre, kenyérre vagy péksütit vásárolunk, akkor érdemes lehet este felkeresni a cukrászdát vagy a pékséget. Azokon a helyeken, ahol alapvetően reggel és nap közben bonyolítják a forgalmat, gyakran jelentős kedvezményt adnak az édességek árából. Persze az is előfordulhat, hogy már elfogy a kenyér, mire odaérünk, így a feltétlenül szükséges dolgok megvételét ne halogassuk az akciós időpontig.

Ne a csomagárat figyeljük!

Az egyes ételeket a gyártók rendszerint eltérő méretű tárolókba csomagolják. Emiatt viszont sokkal nehezebb ezeket összehasonlítani, és úgy tűnhet, hogy a kisebb kiszerelésű termék olcsóbbnak tűnhet, pedig liter vagy kiló árban a nagyobb az olcsóbb.

Érdemes tehát az egyre több terméknél megjelentő egységre (liter, kiló stb.) lebontott árakat figyelembe venni a vásárláskor. Erre egyébként kiváló példa a tojás, ahol a csomagárat, a darabárat és a kilónkénti árat is fel kell tüntetni.

Vegyél lejárat előtti ételt!

A legtöbb boltban külön vegyes polca van a lejárat-közeli termékeknek, amiket így gyakran féláron, sőt, nem kizárt, hogy 70-80 százalékkal olcsóbban vehetünk meg. Ha olyan ételt vennénk, amit még aznap megeszünk vagy a másnap tízóraira ennénk meg, akkor nyugodtan válasszunk ezek közül. Itt egyébként rendszerint joghurtokat, előre csomagolt felvágottakat találhatunk, illetve olyan különleges, egyébként drága szószokat, amiket kevesen vásárolnak, így ott ragadnak a polcokon.

Nézz be az eurós/százforintos boltokba!

Ugyan sokszor a nagy láncokat választjuk, azonban egy-egy termék miatt érdemes időről időre benézni az 1 eurós vagy százforintos boltokba. Itt ugyanis sokszor a vegyesboltok áránál olcsóbban juthatunk egyes termékekhez, amelyeket az ottani ár töredékéért vehetünk meg itt.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Nincs pénzed utazásra? Itt a megoldás, hogy ne a tv előtt ülj egész nyáron
Íme néhány ötlet, hogy ne az Eszmeraldát nézd meg huszadszorra is.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennek az árát nyögik folyamatosan a magyar háziasszonyok

2007 óta óriási hullámvasúton van a liszt ára.  
 

Filléres praktika: erre jó a fahéj a konyhán kívül

Sokan nem tudják, de az őrölt fahéjat nem csak sütéshez, vagy főzéshez használhatjuk. Nem is gondolnánk, de nagy hasznát vehetjük a kertben is. Íme 3 tipp, hogy mire is használhatjuk. 1....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.22-06.28
Országos

Spar

06.22-06.28
Országos

Aldi

06.22-06.28
Országos

Auchan

Gasztro
06.22-07.19
Országos

Auchan

06.22-06.28
Országos

Tesco

06.22-06.28
Országos

Tesco

lakásfelújítás
06.08-06.28
Országos

Auchan

Bor
06.01-06.28
Országos