2017. augusztus 22. kedd Menyhért, Mirjam

Itt vannak a bolti trükkök: tízezreket spórolhatsz, ha így vásárolsz

Amikor nyaraláshoz vesszük meg a szükséges kellékeket, vagy a havi nagybevásárlást végezzük, akár tízezreket is megtakaríthatunk, ha betartunk néhány alapvető szabályt. Persze sok spórolós technika rengeteg időnket felemészti, ezért ezeket nem mindenki tudja alkalmazni. Most viszont olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek nem igényelnek különösebben sok munkát.

Nagy mennyiségben vásárolj!

Az egyik legjobb módszer a spórolásra, ha a tartós élelmiszerekből egyszerre nagy mennyiséget veszünk meg, így ugyanis sokszor jelentős kedvezményt adnak az áruházak. Persze arra figyeljünk, hogy az akciós áruból spájzoljunk csak be jó előre. A többi ételből csak a szükségeseket vegyük meg, és a romlandó áruból se vegyünk túl sokat, mert nagy valószínűséggel a kukában végzi, ami nemhogy spórolásba, hanem pazarlásba torkollik.

Válaszd a sajátmárkásat!

A sajátmárkás termékek sokszor azonos színvonalú termékek, mint a nagynevű, márkás társaik, így ezekből érdemes lehet a márkanévről lemondani a spórolás érdekében. A Pénzcentrumon megjelent egyébként korábbi tesztjeink alapján gyakran előfordul az is, hogy a sajátmárkás termék ízvilágában még a régi, jól bevált márkánál is jobb.

Este menj pékségbe, cukrászdába!

Ha süteményre, kenyérre vagy péksütit vásárolunk, akkor érdemes lehet este felkeresni a cukrászdát vagy a pékséget. Azokon a helyeken, ahol alapvetően reggel és nap közben bonyolítják a forgalmat, gyakran jelentős kedvezményt adnak az édességek árából. Persze az is előfordulhat, hogy már elfogy a kenyér, mire odaérünk, így a feltétlenül szükséges dolgok megvételét ne halogassuk az akciós időpontig.

Ne a csomagárat figyeljük!

Az egyes ételeket a gyártók rendszerint eltérő méretű tárolókba csomagolják. Emiatt viszont sokkal nehezebb ezeket összehasonlítani, és úgy tűnhet, hogy a kisebb kiszerelésű termék olcsóbbnak tűnhet, pedig liter vagy kiló árban a nagyobb az olcsóbb.

Érdemes tehát az egyre több terméknél megjelentő egységre (liter, kiló stb.) lebontott árakat figyelembe venni a vásárláskor. Erre egyébként kiváló példa a tojás, ahol a csomagárat, a darabárat és a kilónkénti árat is fel kell tüntetni.

Vegyél lejárat előtti ételt!

A legtöbb boltban külön vegyes polca van a lejárat-közeli termékeknek, amiket így gyakran féláron, sőt, nem kizárt, hogy 70-80 százalékkal olcsóbban vehetünk meg. Ha olyan ételt vennénk, amit még aznap megeszünk vagy a másnap tízóraira ennénk meg, akkor nyugodtan válasszunk ezek közül. Itt egyébként rendszerint joghurtokat, előre csomagolt felvágottakat találhatunk, illetve olyan különleges, egyébként drága szószokat, amiket kevesen vásárolnak, így ott ragadnak a polcokon.

Nézz be az eurós/százforintos boltokba!

Ugyan sokszor a nagy láncokat választjuk, azonban egy-egy termék miatt érdemes időről időre benézni az 1 eurós vagy százforintos boltokba. Itt ugyanis sokszor a vegyesboltok áránál olcsóbban juthatunk egyes termékekhez, amelyeket az ottani ár töredékéért vehetünk meg itt.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez fájni fog a magyar családoknak: megroggyan a családi kassza
Ezt így vagy úgy, de szeptemberben ki kell fizetni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezeknek a hiteleknek is búcsút inthetnek a britek a Brexit miatt

A lenti csárt azt mutatja meg, hogy 2016-ban az Európai Befektetési Bank (EIB) mekkora összegű hiteleket nyújtott az egyes tagországoknak, az adott ország lakosságának arányában. Ebben bizony Nagy-Britannia...
 

Ágyneműhuzatot ennél jobb dolgokra nem használhatsz

Természetesen, ha nem számítjuk bele az ágyneműhuzat rendeltetésszerű használatát. Előfordul, hogy az ember ajándékba kap ágyneműhuzatot, vagy átfestette a hálószobát, és már nem passzol hozzá...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos