Itt az OTP és a Sziget nagy bejelentése: féláron a fesztiválra

2012. április 24. 11:07

OTP Maestro PayPass Fesztiválkártya igénylésével 50 százalékos kedvezményt kínál az idei hetijegy árából a Sziget - derült ki a fesztivál, az OTP Bank és a MasterCard mai sajtótájékoztatóján. Fontos újdonság, hogy a korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén MasterCard vagy Maestro PayPass kártyával is lehet fizetni a fesztiválon.

Májustól a hetijegy árából 50 százalékos kedvezményt kínál a Sziget azoknak a látogatóknak, akik igényelnek OTP Maestro PayPass Fesztiválkártyát - derült ki a Sziget mai sajtótájékoztatóján. A kedvezmény feltétele továbbá, hogy a jelentkezőknek valamilyen módon igazolniuk kell azt is, hogy legalább már három korábbi fesztiválon részt vettek: a feltételek azonban valószínűleg nem jelentenek túl nagy nehézséget, hiszen a rendezvény online felületén például egy korábbi fotóval vagy történettel is lehet ezt igazolni. A kedvezmény azt jelenti, hogy 31 500 forint az ottalvós, 27 500 forint a hazamenős bérlet. Az 50 százalékos csökkentést azok is megkaphatják, akik már megvették belépőjüket - a PayPass kártya igénylése díjmentes.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője elmondta: eddig nagyjából 5 millió látogató fordult meg a Szigeten az elmúlt 19 évben, ezért a rendezvény törzslátogatói számára szeretnének kedvezményt adni. Aki az összes Szigeten ott volt, azok - a főszervező szerint- akár ingyen is a 20. fesztivál vendégei lehetnek. Megmaradnak ugyanakkor a korábbi kedvezmények, például az olcsóbb éjszakai belépő is.

A főszervező kiemelte, hogy pozitívan fogadta a piac az elektronikus fizetés bevezetését, ezért döntöttek a kiterjesztése mellett. Gerendai a PayPass-együttműködést részben azzal indokolta, hogy  így könnyebb lesz kiszűrni a jegynepperek működését. A PayPass-szal kiváltott kedvezményes belépők számát a főszervező tízezer körülire becsülte.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese szerint a fiatalok, pályakezdők irányába a továbbiakban is nyit a bank, ezért is fontos a fesztiválokon történő megjelenés. A kártyabirtokos saját személyazonosságának igazolása, a kedvezményes kód és a saját névre szóló bankkártya bemutatásával kapja majd meg a karszalagot - ez nem átruházható, így jelentősen megnehezíti a visszaéléseket is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője elmondta: nem titkolt cél az, hogy minél többen próbálják ki a PayPass érintés nélküli technikáját is. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a kártyához kapcsolódó bankszámlákról költenek, így nem kell külön feltölteni azt a rendezvény termináljain.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem