2019. május 27. hétfő Hella

Itt tuti nem vág át az epermutyi: és még olcsóbb is, mint a piacon


Az utóbbi időben kiderült, hogy rengeteg simlis piacos kaszál hatalmasat azzal, hogy a külföldi epret magyarra csomagolja át, és adja el így. Hogy valóban magyar terméket vegyünk, érdemes a szedd magad rendszerven vásárolni - ez sokszor olcsóbb is,  mint a paicon.

Sokan kaszálnak a kamu magyar eperrel, mivel hiába 300 forintért kerül hazánkba a termény, mire a vásárlók elé kerül, akár megközelítheti az 1000-1800 forintos árat is. Ez tehát elég nagy átverés a fogyasztóknak: jó drágán veszik a földi epret, ami ráadásul nem is magyar. Erre csak rátetőzik az, hogy sokszor a túl nagy, ízetlen epret gondolják magyarnak, így romlik a magyar gazdák és terményeik megítélése - írta a HelloVidék.

 

Akik mindenképp biztosra mennének, és szeretnének igazi magyar termékeket vásárolni, ráadásul kedvező áron, azoknak érdemes kipróbálni a "szedd magad" akciókat. Hogy pontosan mennyivel lehet így olcsóbban megvásárolni a hazai gyümölcsöket? Körbenéztünk az egyik gyűjtőoldalon, ahol olyan magyar gazdákat találtunk, akik részt vesznek az akcióban.

Az árakról a termelők tudnak reális képet adni, viszont ami biztos, hogy minden évben az szamóca azaz földi eper, eper a legkelendőbb és legkeresettebb gyümölcs. Erre oldalunk látogatottsági statisztikáiból következtetünk.

- mondta a portálnak Simon András a Gyümölcsvadász.hu portál adminisztrátora. Hogy kiderítsék, mi a helyzet eperfronton, megnézték hol, kitől és mennyiért tudunk vásárolni az apró, piros gyümölcsből. Ennek alapján a "Szedd és/vagy vedd magad" lelőhelyek 2019- es listájából most az epret emelték ki. A keresési eredmények alapján jelenleg 35 gazdaságot lehet meglátogatni országszerte, ha friss, érett és hazai földi epret szeretnénk fogyasztani.

A cikkben megnézheted, hogy a te környékeden hol lehet a legolcsóbban termelői epret venni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A legtöbb magyar szülő elrontja: apróság, de a gyerek jövője múlik rajta
Vajon mi befolyásolja, hogy tudsz-e megtakarítani, vagy hónapról hónapra élsz?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS