13 °C Budapest

Itt már működik a 15 ezer forint alatti kártyás vásárlásoknál a PIN kód mentesség

2020. március 25. 11:31

A koronavírus terjedése okozta veszélyhelyzetre való tekintettel, az érintéses fizetések egészségügyi biztonsága növelése érdekében a Magyar Kormány 5.000 forintról 15.000 forintra emelte a PIN-kód megadása nélkül végrehajtható érintéses tranzakciók limitjét. Az erről szóló kormányrendelet tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben és a mai napon lépett hatályba. Magyarországon elsőként a Fizetési Pont tette lehetővé POS termináljain a 15 ezer forint alatti, PIN-kód megadása nélküli vásárlást. 

A Fizetési Pont rekordidő alatt tett eleget a kormányrendeletben meghatározott limitemelésnek: A cég által üzemeltetett POS terminálok már a mai naptól - a kormányrendelet hatályba lépésének napjától - átálltak a magasabb limitre, így 15.000 forint alatt az érintéses fizetéssel használt bankkártyák esetén csak akkor kérnek PIN-kódot, ha a kibocsátó bank a limitemelést még nem hajtotta végre.

Közös társadalmi feladatunk a koronavírus terjedésének megfékezése. (...) Kutatások bizonyították, hogy a bankkártyás fizetés jelentősen biztonságosabb a készpénzes fizetésnél. A WHO két hete hívta fel a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, kerülje a készpénz használatát, mert a bankjegyeken és az érméken is terjedhet a koronavírus. Éppen ezért üdvözöljük, hogy a Magyar Kormány lehetővé tette a limitemelést, hiszen így a kártyás fizetési tranzakciók közel 90% fizikai érintkezés nélkül megtörténhet

-  mondta dr. Feith Zoltán, a Fizetési Pont vezérigazgatója. Mivel a Fizetési Pont korszerű, úgynevezett intelligens POS termináljai az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják, akár a 15.000 Ft feletti vásárlásoknál sem kell PIN kódot megadni, ha a fizetési művelet okostelefonnal történik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem