21 °C Budapest

Itt az új internetes átverés: brutális sms-díjjal vágnak meg a csalók

Pénzcentrum
2012. május 2. 14:27

Több százezer forintos nyereményekkel kecsegtetik a gyanútlan embereket a legújabb internetes átverés csalói. Csak a bizalmatlankodók veszik észre a jól álcázott tájékoztató szövegben, hogy egy sms-ért rekordösszeget, 2034 forintot kell fizetni, amivel csak regisztrálni lehet a nyereményjátékba. Már ha létezik egyáltalán bármilyen nyeremény, mert tovább tanulmányozva az oldalt, ez erősen kétségesnek tűnik.

"Lakásfelújítási utalványod érkezett! Te lehetsz az egyik szerencsés, akinek az otthonát díjmentesen, az igényeid figyelembevételével saját lakberendezőnk tanácsával együttesen, újjávarázsoljuk. Az utalványod az alábbi linken aktiválhatod: http://lnk.bz/Wse". "Gratulálunk, sikerült válogatásunkba bejutnod így elviheted a három termék egyikét! Választhatsz a három termék közül: Kerti party grillsütő + 100.000 Ft értékű élelmiszer utalvány. Márkás klímaberendezés beszereléssel! Szuper konyha teljes felszereléssel! Kattints az alábbi linkre és válassz terméket! http://lnk.bz/pse".

Ilyen, és ehhez hasonló ajánlatokkal kecsegtető e-mailekkel találkozhatnak mostanában sokan a levelesládájukban. A linkeket megnyitva egy játékoldal ugrik fel, ahol három kérdésre kell válaszolni. Mindegy, hogy a helyes vagy a helytelen választ adja meg valaki, mindenképpen azt jelzi a rendszer, hogy ügyes volt, és megjelenik egy kulcsszó, amit a 06-90-619-908-as telefonszámra kellene elküldeni a részvételhez. A kecsegtető nyeremény reményében sokan beugorhatnak, pedig tüzetesebben megnézve az oldalt kiderül, hogy óriási átverésről van szó, amit úgy álcáztak a csalók, hogy sötét alapon, sötét betűkkel tüntették fel a játék díjazását és az egyéb instrukciókat.

Nagyításhoz KATTINTS! a képre

Ha kijelöljük az egérrel a kép alatti szöveget, akkor már jól olvashatóan megjelenik a kísérő szöveg, amely láttán egyből kiábrándulhatnak azok, akik már a magukénak érezték a nagy nyereményt. Első ránézésre kiderül, hogy nem csak egyszerűen emelt díjas sms-ről van szó, hanem óriási lehúzásról. Egy sms ára bruttó 2034 forint! Az instrukció szerint az üzenet elküldésével az érintett részt vehet a játékban, és esélyessé válhat a nyereményre.

Ha még alaposabban megnézzük a leírást, akkor viszont egyre inkább egyértelművé válik, hogy óriási átverésről van szó. Elgondolkodtató lehet, hogy az akció 2012.02.20-tól 2013.01.15-ig tart, vagyis a nyereményjátékoknál megszokottnál jóval hosszabb ideig tart.A szolgáltatás weblapjaként feltüntetett virtualfunservices.com oldal egyáltalán nem működik. Felhívtuk a megadott 06 1 371-4820-as telefonszámot is, ahol senki nem fogadta a hívásunkat. 

Nagyításhoz KATTINTS! a képre


Tovább olvasva a tájékoztatást újabb érdekességekre bukkanhatunk: a szolgáltatóként megnevezett NEWGALEA HUMAN RESOURCE RENT LTD-t egy Ciprusban, nicosiai címre bejegyzett cégként tüntetik fel. A leírás szerint a sorsolásokat a fent látható címen közjegyző jelenlétében rendezik meg. A google keresőprogramja semmit nem dob ki a NEWGALEA HUMAN RESOURCE RENT LTD név alatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Még érdekesebb felismerésre jutunk, ha megnyitjuk a kép alján feltüntetett négy menüpont (általános szerződési feltételek, különleges szerződési feltételek, adatvédelmi szabályzat, szerzői jogi szabályzat) bármelyikét. Ott ugyanis egy orosz nyelven írt hibaüzenettel találkozunk, amely jelzi, hogy a keresett oldal nem található. Mellesleg felkínálja, hogy az oda látogató vegye igénybe egy piacvezető ukrán cég tárhely- és webcímszolgáltatásait. 

Nagyításhoz KATTINTS! a képre


Ekkor már biztosak vagyunk abban, hogy a pénzünkért semmilyen nyereményt nem kapunk, hanem egyszerűen csak be akarnak bennünket csapni. A szálak úgy tűnik, mintha Ukrajnába vezetnének, vagy csak a magyarországi csalók próbálják az ukránokra terelni a gyanút. A kép tetején látható internetcím a grillsütő esetében egy ukrán városban, Harkovban működő futárcég honlapjához kapcsolódik, a lakásfelújítást ígérő utalvány esetében pedig egy szintén Harkovban lévő étterem oldalához kötődik.

A tanulság: mielőtt bárki jelentkezik nyereményjátékra, minden tájékoztató információt olvasson el, nézze meg a feltüntetett honlapcímet, érdeklődjön telefonon, kérjen egyéb garanciákat. Mindenképpen fogj gyanút, ha egy sms-ért 2000 forintot kell fizetni!

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem