21 °C Budapest

Itt az IKEA bejelentése: új miniáruházak jönnek, de van egy kis bökkenő - a 39. hét hírei

2017. október 1. 19:09

Ezek voltak a 39. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Lelepleztük a nagy CSOK-trükköt: gigabukó lesz a mutyi vége

Érdekes olvasói levelet kaptunk a Családi Otthonteremtési Támogatással (CSOK) kapcsolatban. A kérdés arra vonatkozott, hogy kétgyerekes családként megéri-e felvenni úgy a támogatást és a kedvezményes hitelt, hogy papíron bevállalunk a jövőre nézve egy harmadik gyereket, ugyanakkor eszünk ágában sincs bővíteni a családot. Első blikkre úgy néz ki, hogy megéri ügyeskedni, de van egy óriási bökkenő.

Elárulta az IKEA, hol nyitják új miniáruházaikat

Sorra nyitja a miniáruházakat, illetve az ún. "pop-up store"-okat Európa - és a világ - nagyvárosainak centrumában az IKEA. Az eddig főként az agglomerációra koncentráló bútoráruház piaci irányváltását látva kíváncsiak lettünk, mikor jelennek meg idehaza is a külföldi piacon már kipróbált egységekkel.

Álommeló Svédországban: nulla stressz, havi 700 ezres fizetés

Ági 30 éves, idén indította el saját vállalkozását Svédországban. A kezdő tőke és a bürokrácia miatt sem kellett aggódnia: gyorsan és könnyen ment a dolog. Egy évet ad magának és a cégének, ha nem indul be az üzlet, akkor újra iskolapadba ül: Svédországban ugyanis ingyenes az egyetemi oktatás. Márpedig egy svéd egyetemi dplomával könnyen találna magának jól fizető állást.

Így bukhatod el a nyugdíjadat: vigyázz, még büntetőkamatot is fizethetsz!

Előfordulhat, hogy sürgősen hozzá kell nyúlnunk korábban félrerakosgatott megtakarításunkhoz. Ilyenkor automatikusan adódik a kérdés, hogy milyen egyéb veszteségek érhetnek minket tartalékaink idő előtti feltörésekor. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy melyek azok a megtakarítási formák, amelyekből szinte biztosan veszteséggel, esetleg egyenesen büntetéssel tudunk vészhelyzet esetén kiszállni.

Itt a nyereményhitel: kiszámoltuk, megéri-e felvenni

Szeptember elején új kampányt indított személyi kölcsönei népszerűsítésére a Raiffeisen Bank. A széles körben hirdetett akció lényege, hogy a szeptember eleje és október közepe között igényelt kölcsönök összegét maximum 5 millió forint erejéig egy tippelős játék keretei között megnyerhetjük, így hitelünket idő előtt végtörleszthetjük. Az ajánlat elsőre jól hangzik, viszont kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történik azzal az ügyféllel, aki rosszul tippel: mennyire kap olcsó, vagy éppen drága hitelt. A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével összehasonlítottuk a Raiffeisen ajánlatát más bankok személyi kölcsöneivel.

Összeomlás a magyar bankfiókban: Te hány perc után mondod, hogy elég!

A banki ügyintézések egyre nagyobb hányada végezhető online és telefonon. Mi történik azonban akkor, ha nincs lehetőségünk használni a modern technikát, és személyesen kell megjelennünk? Mennyi időt kell várakozással töltenünk és mikor érdemes leginkább nekiindulni a bankfiókba? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Jönnek a nyugdíjas kasszások, árufeltöltők, takarítók a magyar boltokban

Lujza 60 éves, egy éve él nyugdíjasként. Nagyon szeretne elhelyezkedni valamelyik nyugdíjas szövetkezeten keresztül, de úgy látja, hiába jó az elképzelés, a rendszernek még vannak gyerekbetegségei: pocsékabbnál pocsékabb munkalehetőségek közül lehet csak választani, és úgy érzi, ha ő maga nem lép azért, hogy mielőbb munkát találjon, a szövetkezet, ahová regisztrált, nem fog rajta segíteni.

Ez az új sláger: legális droggal keresik rommá magukat a dílerek

Egyre többet hallani manapság a veszélyesebbnél veszélyesebb dizájner drogok előretöréséről. Nem szabad azonban megfeledkezni a már jól ismert tudatmódosító szerek veszélyeiről sem. Most úgy tűnik, hogy egy régóta ismert kábítószer kezd újra divatba jönni, és forgalmazói óriási hasznot realizálnak mindannyiunk orra előtt, a legnagyobb online áruházak felületén keresztül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Így csinálhatsz magadból komplett idiótát egy állásinterjún

Mindegy, milyen okból keres az ember új munkát, mekkora a tét, a nyomás, vagy épp a szükség, egy állásinterjú mindig stresszes. Ebben a feszült létben pedig könnyű eget rengető ostobaságokat összehordani, pláne akkor, ha egyébként sem vagy a helyzet magaslatán. Egy állásinterjú ideális alkalom arra, hogy teljesen hülyét csinálj magadból. Szakértővel beszélgettünk a leggyakoribb hibákról, és arról, mit tehetsz ellenük.

Kőgazdaggá válhatsz te is, ha pontosan követed ezt a 6 lépéses tervet

Sokan csak álmodoznak arról, hogy jelentős vagyont halmoznak fel, arra viszont meglehetősen kevesen gondolnak, hogy ez tervszerűen is összejöhet. Nézzük, mit mond egy amerikai milliomos, aki saját magának hozta össze mesés vagyonát.

43 évesen, milliomosként ment nyugdíjba: ezt az 5 pontos módszert követte

Már többször is foglalkoztunk olyan vagyonos emberekkel, akik nem a szerencséjüknek, esetleg örökségüknek köszönhették gazdagságukat, hanem önmaguknak. A most bemutatott amerikai férfi is ilyen, az általa ajánlott megtakarítási tippeket pedig bárki kipróbálhatja.

Meglépte a Lidl: egy ezresért ritkán kapsz ilyen luxusbort

Ma már nem kell vagyonokat költeni, ha minőségi bort szeretnénk vásárolni, elég elmenni a legközelebbi diszkontáruházba vagy hipermarketbe. Érdemes nyitott szemmel járni, most például két egészen jó tételt került a Lidl polcaira: a 2016-os évjáratú "Le Ballon Bleu Bordeaux"-t, és "Cotes du Rhone Le Fruité"-t érdemes keresni.

Parádés hirdetés: te beköltöznél ebbe a budapesti retró lakásba ennyiért?

Olyan ingatlanhirdetésbe botlottunk, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. A számtalan tucatlakás után végre itt egy XV. kerületi gyöngyszem, amellyel nemcsak lakhatáshoz, hanem életérzéshez is lehet jutni. Azt is mutatjuk, hogy mit mond róla az ingatlanszakértő.

Kész, vége! Filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a magyar vásárlók

Jelentősen emelkedik a nejlonzacskók után fizetendő adó, így kétséges, hogy egyáltalán megmaradnak-e a magyar üzletekben. Angliában már van olyan hipermarket, amely magától vezette ki közülük a legolcsóbbat, leginkább környezetvédelmi okok miatt. Azt is mutatjuk, milyen hatással volt a magyarokra, mikor bevezették a zacskókat érintő termékdíjat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm