2021. január 21. csütörtök Ágnes

Itt a nagy virsliteszt: tényleg az olcsó a legrosszabb?


Hamarosan itt a szilveszter, a legtöbb magyar családban pedig ilyenkor hagyományosan virsli kerül az asztalra, jobbesetben sertéshúsból. A Pénzcentrum ezért most a virsliket vizsgálta meg közelebbről. Igyekeztünk jobbfajta, magasabb hústartalmú termékeket összeválogatni és ez az eredményekben is látszott, szinte mindegyik virsli jó pontokat zsebelt be.


Ez alkalommal 11-en összesen 10 féle roppanós virslit kóstoltunk végig. Az íz mellett kollégáinknak az állagot és a külcsínt kellett pontozni a vakteszten. Mindegyik szempontot 1-10-ig lehetett értékelni, így a nyertes terméknek akár 330 pont is összegyűlhetett volna.

A boltokból igyekeztünk a magasabb hústartalmú, roppanós sertés virsliket összegyűjteni - igaz ez az árukon is látszott. A legolcsóbb tesztelt virslinek 1 400 forint volt kilója, míg a legdrágábbnak majdnem 3 000.

Az összesített versenyben a Zimbo lett a nyertes 240 ponttal, de tőle nem sokkal maradt csak le a Kométa, aminek 239 pontot adtak tesztelőink.

Az ízversenyben a Lidl-ben kapható Pikok lett az első, állagok pontozásánál pedig az ALDI Bécsi virslije lett a befutó. Kritikából most sem volt hiány, akadt olyan virsli amit konzerv vagy műanyag ízűnek éreztek a tesztelők, de olyan is előfordult amire azt mondták, hogy jó roppanós.


Az ár-érték arányban a legjobb a Baroni virsli lett, ami egyébként a legolcsóbb a tesztelt termékek között,  ennek ellenére az összesítésben is a mezőny első felében végzett. Ár-érték arányban pedig az utolsó helyre a legdrágább virsli, a Pick került.

Mi is a virsli pontosan?

Homogén metszéslapú, marha- és sertéshúsból, gyártási szalonna alapanyagból, esetleg sertés- és marhavágás melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, kis átmérőjű természetes bélbe vagy műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt, pározott formájú húskészítmény - olvasható Magyar Élelmiszerkönyvben.

Tesztelt termékeink:

  • 1, Bécsi virsli (ALDI) 400g/ 899 Ft
  • 2, Baroni (Lidl) 200g/ 279 Ft
  • 3, Pikok (Lidl) 500g/ 999 Ft
  • 4, Dulano (Lidl) 400g/ 899 Ft
  • 5, Linessa (Lidl) 400 g/ 899 Ft
  • 6, Zimbo 400g/ 899 Ft
  • 7, Bécsi virsli (CBA) 400g / 965 Ft
  • 8, Kométa 1000g/ 1999 Ft
  • 9, Pápai 400g / 599 Ft
  • 10, Pick 275g / 789 Ft

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked