11 °C Budapest

Itt a nagy sörteszt: ez a legjobb folyékony kenyér az országban + videó

2016. augusztus 7. 15:02

A sörök sokaknak a kedvenc italuk, kesernyés ízével a kánikulában jól oltják a szomjat. A búzasör is egyre kedveltebb hazánkban, így a Nébih úgy döntött, hogy leteszteli az italok minőségét.

A kedvelt nyári hűsítők közül a búzasöröket vizsgálta legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A Szupermenta projektben 18 terméket ellenőriztek a hatóság munkatársai, többek között laboratóriumban vizsgálták, hogy élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból megfelelőek-e, de a kedveltségi pontozás sem maradhatott el. A heteken át tartó teszten megnyugtató eredmény született: egyetlen terméknél sem találtak hiányosságot a szakemberek.

Összesen 18, 9 üveges és 9 dobozos búzasört vizsgáltak a NÉBIH munkatársai. Magyar, német, belga, holland, osztrák és francia előállítású termék egyaránt "szerepelt az itallapon". A laboratóriumban ellenőrizték a termékek élelmiszerbiztonsági szempontból fontos paramétereit, azaz a toxin- és nehézfémtartalmat, illetve növényvédőszer-maradék, köztük a glifozát tartalmat is. Valamennyi vizsgálat megnyugtató eredményt hozott, a mért értékek minden esetben a megengedett határérték alatt voltak.

A búzasörök a minőség hatósági próbáján is átmentek. Az alkohol-, a CO2-, az energia-, az eredeti és valódi extrakttartalom, valamint a szín meghatározása során sem találtak kifogásolnivalót a szakemberek. A kedveltségi vizsgálaton laikusok és szakértők együttesen kóstolták a termékeket. A 18 búzasör között előfordult világos szűrt-szűretlen, vörös, félbarna, barna, valamint egy biosör is, alkoholtartalmuk pedig 4,5-7 százalék között mozgott. A tesztelés alkalmával a megjelenést, az illatot, az ízt és az összbenyomást pontozták.

A kóstolók kedvence a Hoegaarden minőségi világos belga fehér búzasör lett. A második helyen azonos pontszámmal a hazai előállítású, szűretlen vörös Alakor Biosör és a Paulaner Hefe-weissbier német világos szűretlen búzasör végzett. Harmadikként a Chimay belga minőségi félbarna búzasör zárt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem