2018. szeptember 24. hétfő Gellért, Mercédesz

Itt a nagy sörteszt: alig több mint 200 forintba kerül a legjobb hazai sör


A foci vb második elődöntőjéhez igazítva a NÉBIH megtartotta idei nyolcadik szupermenta tesztjét, melyben a világos, dobozos söröké volt a főszerep. A húsz különféle sört, melyeket két tízes csoportba különítettek el, egy profikból és laikusokból álló csapat értékelte hat különböző szempont szerint. A végeredmény pedig nem várt befutókat hozott. 

Páros lábbal vetette bele magát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a sörök világába, és az oroszországi vb második elődöntőjéhez igazítva megtartották idei nyolcadik szupermenta tesztjüket, ahol a világos, dobozos söröké volt a főszerep. Az eseményre a hivatal a Pénzcentrum, illetve a Portfolio egy-egy munkatársát is meghívta, ahol két csoportra osztva 10-10 sört kellett megkóstolniuk a részvevőknek.

A kedveltségi teszten részvevő dobozos, világos sörök:

  • "A csoport": Budweiser, Carlsberg, Dreher, Gösser, Heineken, Paulaner, Pécsi Sör, Pilsner Urquell, Soproni, Staropramen
  • "B csoport": Arany Ászok, Arany Fácán, Borsodi, Kőbányai, Krusovice, Löwenbräu, Rocky Cellar, Soproni, Steffl, Tuborg

A szakmai és a laikus résztvevőknek először a sörök külső megjelenését kellet pontozniuk, olyan szempontok alapján, mint az árnyalat, a habszerkezet, illetve az átlátszóság. Ezt követte az illat, majd az íz intenzitása, tartóssága, illetve kiegyenlítettsége. A három alapjegy mellett pontozásra került még az ízek harmóniája, a recencia, azaz a csípősség és üdítő hatás, valamint a keserűség.

A söröket saját dobozukban, a fém burkolatot eltakarva szervírozták egyenként, külön poharakba töltve. És bár a tesztek közben nem javasolták még az összehúzott szemű, a szomszédhoz irányuló fejbiccentéseket sem, egyértelmű volt a különbség a két csoport sörfelhozatala között.

A 10-10 sör kóstolása egyébként éppen az esti meccs kezdetére ért véget, és az előzetes eredményhirdetés a hosszabbítás lefújása után következett. Ezek alapján, nem kis meglepetésre a minőségi "A csoportot" a Heineken nyerte, ami mögött második helyen futott be a Budweiser, majd harmadik helyen holtversenyben végzett a Pécsi Sör és a Dreher. Az árak tekintetében mindez azt jelenti, hogy 

a kategória közönségkedvencét - több áruház webshopjának adatai szerint - 259 forintért szerezhetjük be itthon.

A "B csoport" sörei közül a Steffl került ki győztesen, amit a Tuborg követett a második helyen, a dobogó harmadik fokára pedig a Borsodi állhatott fel. Ha itt is megnézzük az interneten elérhető áruházak árait, akkor kiderül, hogy 

a kategória legjobbját mindössze 209 forintért vásárolhatjuk meg egy közeli boltba besétálva.
(Borítókép és a cikkben megjelenő képek: Ács András)

NEM SOKÁIG LESZ ILYEN OLCSÓ A FINANSZÍROZÁS!

Noha a kamatok rekord alacsony szinten vannak, elemzők szerint már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Éppen ezért nem árt sietni, most ugyanis még kölcsönből is megérheti finanszírozni költséges terveinket, legyen szó otthonunk korszerűsítéséről, családi autónk lecseréléséről, vagy épp egy fizetős tanfolyam elvégzéséről. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk