7 °C Budapest

Itt a legújabb lehúzás: csalók fosztogatják a Media Markt vásárlóit

2017. október 12. 16:55

Csalók élnek vissza a Media Markt nevével, telefonon és aluljárókban, nem létező nyereményjátékokkal próbálják átverni az áldozataikat. Ne dőlj be a trükknek!

Új háztartási gépet vennél, esetleg korszerűsítenéd az egész lakást, viszont nincs elég spórolt pénzed? A Pénzcentrum kalkulátorávval könnyedén megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő pénzügyi partnert a finanszírozáshoz. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást. Kalkulátorunkban mi ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7éves futamidőt adtunk meg, a többi beállításnál az alapértelmezett funkciókat választottuk.A THM-ek szerinti összesítés alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, náluk most 83 415 forintos törlesztőrészletet jelent a 10,85 százalékos THM. Nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, a hitelintézet konstrukciója 11,73 százalékos THM mellett, havi 85 988 forintos törlesztőt ígér. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, illetve a Budapest Bank ajánlatát is, bár mind törlesztőrészletben, mind THM-szintben elmaradnak az előbbiektől. Előbbi terméke, 15,31 THM mellett, havi 93 672 forintos törlesztőt ígér; míg utóbbi gyorskölcsöne esetében 107 511 forintos törlesztőre számíthatunk a 20,50 százalékos THM miatt. További ajánlatokért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorait.

Ma délután a közösségi oldalán hívta fel a vásárlók figyelmét a Media Markt, hogy a nevével visszaélve csalók próbálnak bankkártya adatokat és pénzt kicsalni az áldozatokból telefonon, vagy az aluljárókban. Mindezt csábító, de valójában nem létező nyereményjátékokkal.

Ahogy az üzletlánc fenti posztjából is kiderült, az áruházaikban és a honlapjukon teszi közzé a promóciós ajánlatokat, még véletlenül sem telefonon, vagy aluljárókban zaklatja az esetleges vásárlókat.

Nem ez az első átverés idén

Már több alkalommal is előfordult idén, hogy nagy cégek nevével éltek vissza csalók, és próbálták megkárosítani áldozataikat. Legutóbb az OTP Bank hívta fel az ügyfelei figyelmét, hogy SMS-ben és e-mailben a bank nevében adathalászok küldtek üzenetet. A pénzintézet a szükséges jogi lépéseket is megtette.

A nyáron a Tesco nevével is visszaéltek: egy, a Facebookon terjedő nagyon rövid kérdőív kitöltése után 85 ezer forintos ajándékutalványt ígért a weboldal. Miután kitöltötte valaki, a "rendszer ellenőrizte a válaszokat", majd közölte a jó hírt: 85 ezer forint értékű ingyenes Tesco-kupont nyertél! Ezek után 15 ismerőssel meg kellett osztani ezt a hihetetlen ajánlatot, és természetesen megadni néhány személyes adatot, ami szükséges a nyeremény átvételéhez. Ami persze valójában nincs. Az átverés készítői még arra is figyeltek, hogy álhozzászólásokkal próbálják hitelesebbé tenni a játékot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Érdemes szem előtt tartani, hogyha bármilyen nyereményjátékot, vagy akciót indít egy-egy üzletlánc, akkor azt értelemszerűen elsőként a saját, hivatalos Facebook-oldalán teszi közzé. Ha ott nem találsz semmit a beharangozott nyereményjátékról, akkor teljesen biztos, hogy csalók próbálnak átverni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem