2017. október 23. hétfő Gyöngyi

Itt a legújabb lehúzás: csalók fosztogatják a Media Markt vásárlóit

Csalók élnek vissza a Media Markt nevével, telefonon és aluljárókban, nem létező nyereményjátékokkal próbálják átverni az áldozataikat. Ne dőlj be a trükknek!

Új háztartási gépet vennél, esetleg korszerűsítenéd az egész lakást, viszont nincs elég spórolt pénzed? A Pénzcentrum kalkulátorávval könnyedén megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő pénzügyi partnert a finanszírozáshoz. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást. Kalkulátorunkban mi ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7éves futamidőt adtunk meg, a többi beállításnál az alapértelmezett funkciókat választottuk.A THM-ek szerinti összesítés alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, náluk most 83 415 forintos törlesztőrészletet jelent a 10,85 százalékos THM. Nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, a hitelintézet konstrukciója 11,73 százalékos THM mellett, havi 85 988 forintos törlesztőt ígér. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, illetve a Budapest Bank ajánlatát is, bár mind törlesztőrészletben, mind THM-szintben elmaradnak az előbbiektől. Előbbi terméke, 15,31 THM mellett, havi 93 672 forintos törlesztőt ígér; míg utóbbi gyorskölcsöne esetében 107 511 forintos törlesztőre számíthatunk a 20,50 százalékos THM miatt. További ajánlatokért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorait.

Ma délután a közösségi oldalán hívta fel a vásárlók figyelmét a Media Markt, hogy a nevével visszaélve csalók próbálnak bankkártya adatokat és pénzt kicsalni az áldozatokból telefonon, vagy az aluljárókban. Mindezt csábító, de valójában nem létező nyereményjátékokkal.

Ahogy az üzletlánc fenti posztjából is kiderült, az áruházaikban és a honlapjukon teszi közzé a promóciós ajánlatokat, még véletlenül sem telefonon, vagy aluljárókban zaklatja az esetleges vásárlókat.

Nem ez az első átverés idén

Már több alkalommal is előfordult idén, hogy nagy cégek nevével éltek vissza csalók, és próbálták megkárosítani áldozataikat. Legutóbb az OTP Bank hívta fel az ügyfelei figyelmét, hogy SMS-ben és e-mailben a bank nevében adathalászok küldtek üzenetet. A pénzintézet a szükséges jogi lépéseket is megtette.

A nyáron a Tesco nevével is visszaéltek: egy, a Facebookon terjedő nagyon rövid kérdőív kitöltése után 85 ezer forintos ajándékutalványt ígért a weboldal. Miután kitöltötte valaki, a "rendszer ellenőrizte a válaszokat", majd közölte a jó hírt: 85 ezer forint értékű ingyenes Tesco-kupont nyertél! Ezek után 15 ismerőssel meg kellett osztani ezt a hihetetlen ajánlatot, és természetesen megadni néhány személyes adatot, ami szükséges a nyeremény átvételéhez. Ami persze valójában nincs. Az átverés készítői még arra is figyeltek, hogy álhozzászólásokkal próbálják hitelesebbé tenni a játékot.

Érdemes szem előtt tartani, hogyha bármilyen nyereményjátékot, vagy akciót indít egy-egy üzletlánc, akkor azt értelemszerűen elsőként a saját, hivatalos Facebook-oldalán teszi közzé. Ha ott nem találsz semmit a beharangozott nyereményjátékról, akkor teljesen biztos, hogy csalók próbálnak átverni.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Azért ez durva: ennyit kaszál egy magyar autószerelő Németországban
A magyar cégek ezzel nem tudják felvenni a versenyt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

A magyar nők lenyomták a franciákat: többen vállalkoznak

Végre egy OECD-rangsor, ahol nem is szerepel Magyarország olyan gyászosan. A 15 és 64 év közötti magyar nők 8 százaléka vállalkozó, ami egy százalékponttal magasabb érték, mint francia társaiké....
 

7 meglepő trükk műanyag csövekkel

Méregdrága fali tartók és szekrények helyett, használj te is műanyag csöveket, mutatjuk, hogyan:  
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

10.19-10.25
Országos

Spar

10.19-10.25
Országos

Interspar

10.19-10.25
Országos

Aldi

10.19-10.25
Országos

Auchan

10.19-10.25
Országos

Tesco

10.19-10.25
Országos

Auchan

Borkatalógus
10.05-10.25
Országos

Diego

10.01-10.31
Országos

  Ajánlatunk