12 °C Budapest

Itt a Jamie's étlapja: a környék királyánál 800 forinttal lesz drágább a pizza

2017. december 12. 13:57

Sokat lehetett olvasni a készülődésről, ma viszont már megnyílt Jamie Oliver brit sztárséf első európai pizzériája Budapesten, a Gozsdu-udvarban. Megnéztük, több felkapott pizzázóhoz képest milyen árakkal veszik célba a budapesti pizzapiacot.

Szeptember közepén írtuk meg, hogy először Európában Budapesten nyit pizzériát Jamie Oliver. Ráadásul egyből két éttermet is terveztek a fővárosba, hazai üzemeltetővel.

Ma reggel pedig beszámoltunk arról, hogy délelőtt meg is nyílik az új étterem, úgyhogy gyorsan górcső alá vettük a pizzéria árait, és összehasonlítottuk őket több felkapott hazai pizzázó áraival.

Bár eredetileg arról volt szó, hogy 15 féle pizza lesz az étlapon, mostanra kiderült, hogy csak 11 fajta kapható. Közülük a legolcsóbb 1880 forintért a margherita, mely paradicsomszósszal, bazsalikommal, mozzarellával és olívaolajjal készül, a legdrágább pedig, a magyar pizzériák szokásához híven, a pármai sonkás, azért 2980 forintot kell fizetni, de ezért az árért már rukkolát is kapunk a tésztalapunkra.

Ezeken felül lehet majd padlizsános, csirkés, gombás, pepperoni paprikás, bivaly mozzarellás, füstölt baconös, garnélás és fűszeres marhás pizzát is kapni. 

Lesz lehetőség fél pizza rendelésére is, ilyenkor köretsalátát választhatunk az étel mellé, az egész pizzával megegyező árért.

Elhelyezkedés szempontjából érthető, hogy a Gozsdu-udvarba nyitották meg az éttermet. Ez a helyszín ugyanis kedvelt vadászterülete a Budapestet nyomasztó turistahadaknak és a hétvégenként a multinacionális cégek irodáiból kiszabaduló fehér inges bulicsászároknak is. Ugyanakkor a környék legjobb pizzáját sokak szerint az Igenben adják, ami gyalog egy percre van tőlük, így ha nem alkotnak valami egészen rendkívülit, akkor legfeljebb a kerület pizza ezüstérmét célozhatják meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Jamie’s árait összevetettük néhány felkapott étterem pizzaáraival is, és azt látni, hogy nagyjából hasonló áron pizzázhatunk majd a Jamie’s-ben, mint az általunk összeválogatott helyeken. A lenti infógrafikán a margherita és a kínálatban elérhető pármai sonkás pizza árakat vetettük össze a Jamie’s, az Igen, az Anyukám Mondta, a Pomo D’oro és a Kemencés esetében. A Nagymező utcai Pizzicát is szívünk szerint beválogattuk volna az összehasonlításba, de egyfelől teljesen más típusú pizzát sütnek, mint a fenti éttermek, másrészt pedig a szeletek téglalap alakja is nehezítette volna (a pontos adatok hiányában) az összehasonlítást.

Ebből kiderült, hogy a Jamie’s árai a Gianni féle Pomo D’oro áraival egyeznek meg, a Kemencésnél közel kétszer drágábbak (igaz, itt az olcsóbb, kisebb pizzák árait használtuk fel), a már említett kerületi vetélytárshoz képest pedig a margherita pizzákért gyakorlatilag ugyanannyit, a pármai sonkásért viszont 800 forinttal többet kell majd fizetni.

Jól jönne 500 ezer forint?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozási ajánlatokat. Ha vállalod, hogy a jövedelmedet az adott bankhoz utalod, akkor 500 ezer forintot 60 hónapra a Sberbanknál 10,97 százalékos THM-mel, 10 736 forint havi törlesztő mellett vehetsz fel. A CIB Banknál a THM 11,73 százalék, a törlesztő pedig csak egy kicsit magasabb, 10 907 forint, az MKB Banknál a törlesztőrészlet 10 617 forint (THM: 12,46%), de itt számolnod kell 5 000 forint kezdeti költséggel. A K&H-nál nincs kezdeti költség, a törlesztő pedig 10 621 forint (THM: 12,54%), Az Ersténél és a Cetelemnél ehhez képest több mint ezer forinttal magasabb a törlesztő, 11 892 forint, ami a THM-ükben is meglátszik (17,47%). Az árverseny negatív győztese pedig a Budapest Bank, a havi törlesztő 12 918 forint, és náluk már a THM is 20 százalék fölé csúszik (20,5%).
A bortítókép illusztráció.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem