Itt a hivatalos toplista: ezek a legjobb hazai laktózmentes tejfölök

2018. május 3. 11:00

A laktózmentes készítményeket is ellenőrizte Szupermenta tejföl terméktesztjének részeként a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A speciális termékcsoportban összesen 9 laktózmentes tejfölt vizsgáltak biztonsági és minőségi paraméterek mentén a szakemberek. A laboratóriumi vizsgálatokon mindegyik megfelelt az előírásoknak. Jelölési hiba miatt 2 termék gyártóját kellett figyelmeztetni. Összességében azonban elmondható, hogy jól vizsgáztak a laktózmentes tejfölök a Nébih átfogó tesztjén.

Egyre több gyártó, forgalmazó szentel külön figyelmet a táplálkozási allergiában vagy intoleranciában szenvedő vásárlók igényeinek kielégítésére. Éppen ezért a Szupermenta tejföl tesztjéből nem maradhattak ki a laktózmentes csoport képviselői sem. Összesen 9 laktózmentes, 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt vizsgáltak a Nébih szakemberei. A tejtermékek mindegyikét Magyarországon gyártották. A laboratóriumi vizsgálatok szerint mind a 9 termék kimutatási határérték (<0,1g/100g) alatt tartalmazott laktózt, azaz valóban laktózmentesnek mondhatóak.

Ha dolgozol és emellett bizonyos betegségekben szenvedsz, akkor a minimálbér öt százalékának megfelelő mértékű pénzt hagy az állam a zsebedben, adókedvezmény formájában. Ez vontakozik a laktózérzékenyekre is, így idén 82800 forinttal kevesebb adót kell fizetned, ugyanakkor önellenőrzéssel évekre visszamneően is érvényesítheted a téged megillető kedvezményt. Részletek ebben a cikkben.

A klasszikus tejfölökhöz hasonlóan laktózmentes társaikat is ellenőrizték nem engedélyezett anyagok használata és hamisítás szempontjából a Nébih szakemberei. E tekintetben is jó eredmény született, hiszen mind a 9 termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült, azokat nem hamisították növényi zsírral, és egyéb, nem engedélyezett adalékanyagot sem találtak bennük.

A tejsavbaktériumok száma és a zsírtartalom is megfelelt a vonatkozó élelmiszerkönyvi előírásoknak. Csupán 2 jelölési hiba miatt kellett figyelmeztetni egy-egy vállalkozást, mivel nem táblázatos formában tüntették fel a tápértékeket. A Nébih emiatt kötelezi a cégeket termékük jelölésének javítására.

A lakózmentes tejfölök kedveltségi vizsgálatán laikus és szakértő, laktózrérzékeny és "átlagos" kóstolók egyaránt bírálták a tejkészítményeket. Az értékelési szempontok a külső megjelenés, az állomány, az illat és az íz voltak. A laktózmentes, 20 százalékos zsírtartalmú tejfölök Szupermenta tesztjén első helyen a Milfina végzett. Második lett a Pilos laktózmentes tejföl, míg harmadikként a Mizo laktózmentes terméke zárt. Mutatjuk a teljes sorrendet:

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem