2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Itt a borzasztó bizonyíték: minden ötödik 13 éves már drogozott


Egészen hihetetlen, de egy angliai felmérés szerint a 11 és 16 éves gyermekek közül minden negyedik fogyasztott már drogot, ha gazdagabb családból származnak, szegényebb hátterű gyermekeknél ez 20 százalék. A 15 évesek 38 százaléka havonta egyszer fogyaszt alkoholt, de a 11 évesek között is van 2 százalék, aki havonta az üverért nyúl. Erre nem lehet mit mondani.

Azt godolhatjuk, hogy a szegénység kéz a kézben jár az alkoholizmus, a drogfogyasztás, és általánosan a lecsúszás veszélyeivel. Ehhez képest egy új kutatás arra világít rá, hogy a gazdagabb szülők gyermekei között sokkal gyakoribb az alkohol- és drogfogyasztás - írja a DailyMail.

A gazdagabb angol szülők 11 és 15 év közötti gyermekeinek 12 százaléka volt részeg az elmúlt egy héten, ami 7 százalékponttal volt kevesebb, mint a kevésbé vagyonos háttérrel rendelkező gyerekek esetén. Sőt, a gazdagabb család gyermekei közül minden negyedik drogot is használt már. Ez a szegényebb családokbak "csak" 20 százalék volt.

Azaz egy átlagosan 13,6 éves gyermek már életében egyszer legalább valamilyen drogot kipróbált, és hetente fogyaszt alkoholt. Természetesen, ha pozitív oldalról nézzük a dolgot, érdemes kiemelni, hogy 84 százalék eddig semmilyen tiltott szert nem próbált ki. A vagyoni helyzetet olyan kérdések alapján mérték fel, minthogy "van saját szobát?", vagy "mennyi számítógép van a háztartásotokban?"

Az okként legtöbben azt nevezték meg, hogy a barátaik előtt szerettek volna menők lenni, vagy a barátai beszélték rá őket a drogfogyasztásra. De nagyon sokan azt az okot nevezték meg, hogy egyszerűen csak jól akarták érezni magukat. Érdekesség, hogy a 15 évesek 38 százaléka havonta egyszer fogyaszt alkoholt, a 11 éveseknél ez 2 százalék.

A kutatás egyik legfontosabb következtetése, hogy az a gyerek, aki fogyasztott már alkoholt, drogot, vagy dohányzott, kevésbé boldog életről vallott. A Pénzcentrum tegnapelőtt számolt be róla, hogy Magyarországon a kokaint fogyasztók legnagyobb közössége szintén a gazdag társadalmi réretegből kerül ki: a topmenedzserek 15-15 százaléka beleveti magát a budapesti éjszakába alkalmanként. Az ő indokuk leginkább az, hogy túl sokat dolgoznak, és a felgyülemlett feszültséget így vezetik le.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez már a válság szele: az autóipar után újabb szektorokra terjedhet át a létszámstop
"Nem lehet azt prognosztizálni most, hogy ez a válság hasonló lesz, mint a 2008-as volt, de lesz." Interjú


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.26-10.02
Országos

Spar

09.26-10.02
Országos

Lidl

09.26-10.02
Országos

Aldi

09.26-10.02
Országos

Kika

09.25-10.08
Országos

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos