2020. október 1. csütörtök Malvin

Itt a bejelentés: megemelték a villanyautó-támogatás keretösszegét

  • MTI
  • 2020. szeptember 7. hétfő 17:59

A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve részeként hirdette meg még május végén az 5 milliárd forintos keretösszegű elektromosjármű-vásárlási támogatását, amelyet most 882 millió forinttal megemeltek. A többletforrásnak köszönhetően az innovációs tárca több mint 230 elektromos jármű vásárlását segíti - ezzel több, mint 2000 elektromos jármű beszerzése történhet meg.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tájékoztatása szerint eddig 662 magánszemély pályázott támogatásra, emellett 738 vállalkozás, köztük 294 taxis vagy személygépkocsis személyszállítást végző cég nyújtott be pályázatot. A taxisok pályázataiban igényelt támogatások összege meg is haladta a számukra elkülönített 2 milliárd forintos keretet.

A tisztán elektromos meghajtású gépjárművek beszerzésére kiírt pályázat támogatási rendszerét úgy alakították ki, hogy az olcsóbb, a kisebb árkategóriájú elektromos autók kerüljenek előnybe. Ezért a vissza nem térítendő támogatás összege 11 millió forintos beszerzési ár alatt a 2,5 millió forintot is elérheti gépjárművenként, a 11-15 millió forint közötti autóknál a támogatás maximum 500 ezer forint.

A 2020. május 30-án meghirdetett kiírás keretében a pályázatokat 2020. június 15-től lehetett benyújtani. A beérkezett pályázatok összértéke kevesebb, mint egy nap alatt elérte a teljes keretösszeget. A feldolgozás folyamatos, eddig 1558 pályázatról született döntés, ezek támogatói okiratait már ki is adták.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó