16 °C Budapest

Ismét változik a Spar üzletek nyivtatartása: erre mindenképpen figyelj!

2020. április 7. 14:01

A húsvét miatt megváltozik a nyitvatartási rend a SPAR és INTERSPAR áruházakban országszerte, s további intézkedéseket is bevezetett a kiskereskedelmi vállalat, hogy fokozza a vásárlók és a dolgozók védelmét.

"A járványügyi helyzetre való tekintettel arra kérjük vásárlóinkat, hogy április 8-tól vegyék igénybe az egyszer használatos fóliakesztyűket, amelyeket a SPAR és INTERSPAR áruházak bejáratainál helyezünk el. Hangsúlyozzuk, hogy a vásárlás során érdemes végig a kézen tartani a kesztyűt, majd a pénztártól való távozás után azonnal kidobni a szemetesekbe" - mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Maszkok biztosítása a munkavállalók védelme érdekében

A cég az elmúlt hetekben mindent megtett annak érdekében, hogy maszkokat szerezzen be munkavállalói számára. Ennek eredményeképpen minden áruházi és logisztikai területen dolgozó munkavállaló számára a SPAR biztosít egyszer használatos maszkokat. Emellett fejenként 2 darab többször használatos, mosható és fertőtleníthető maszk is eljuttatásra kerül az érintett munkavállalók számára a következő napokban. 

A húsvéti ünnepek környékén az áruházak nyitvatartási ideje hosszabb lesz:

A SPAR és INTERSPAR áruházak nagyrészt a járványidőszakot megelőzően érvényes, hosszabb nyitvatartási rendben várják vásárlóikat 04.09-én, csütörtökön és 04.11-én, szombaton. 

Módosultak a mennyiségi korlátozások

A webshop és az áruházi vásárlások tekintetében 2020.04.03-tól a maximum 10 darab/termék személyenkénti vásárlási mennyiségi korlátozás már csak a következő termékcsoportokra vonatkozik: liszt, olaj, rizs, élesztő. A korábban minden termékre érvényes vásárlási korlátozást a SPAR feloldotta.

Az üzletlánc intézkedései a koronavírus világjárvány kapcsán

  • Megkülönböztetett figyelmet fordítunk vásárlóink és munkatársaink biztonságára, és minden elvárható intézkedést megteszünk a jövőben is.
  • Megnöveltük a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseinek mennyiségét. Az áruházakban pedig továbbra is rendkívül alapos a takarítás, melynek keretein belül a bevásárlókocsik és -kosarak rendszeres fertőtlenítése is történik.
  • Valamennyi munkavállaló számára maszkot, kesztyűt és fertőtlenítőszert biztosítunk.
  • A kiszolgálópultoknál és a pénztáraknál padlómatricákkal segítjük a vásárlókat az egymástól történő távolság megtartásában.
  • Megkezdtük az úgynevezett leheletvédő plexik telepítését kasszáknál, amely egyszerre szolgálja a vásárlók és a munkatársak védelmét.
  • Minden, eddig csomagolatlanul értékesített kenyeret a SPAR és INTERSPAR áruházakban csomagolt formában kínálunk már csak. Emellett arra kérjük a vásárlóinkat, hogy a válogatható frissárut puszta kézzel ne fogják meg, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak!
  • A kollégáink munkavégzésének segítése érdekében növeltük a szünetkiadások rugalmasságát, hogy segíteni tudjuk a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Ahol erre nincs lehetőség, ott kézfertőtlenítőt biztosítunk.
  • A központi, a logisztikai és az élelmiszertermelési területek munkavállalói esetében növeltük a céges buszjáratok mennyiségét, hogy a dolgozók meg tudják tartani a szükséges távolságot egymástól a munkába jutás során.
  • Az üllői és a bicskei központjaink büféinek üzemeltetése terén is új szabályokat hoztunk: elkülönítettük egymástól az egyes műszakokat, valamint a központi és raktári munkavállalókat a bicskei központunk vonatkozásában, és a rendszeres napi takarítások és fertőtlenítések számát megsokszoroztuk.
  • A központi munkatársak számára, ahol ez megoldható volt, biztosítottuk az otthoni munkavégzés lehetőségét.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm