16 °C Budapest

Ismét támad a csípős szaloncukor: idén tényleg nagyot fog szólni?

2020. november 24. 17:07

Vad ízkombinációjú - limitált kiadású - szaloncukorral rukkolt elő tavaly az Univer, mely aztán hiánycikké vált tavaly. Az Erős Pistás szaloncukor iránti óriási érdeklődést látva a kecskeméti gyártó az idén már országosan forgalomba hozta, sőt, újdonságként a lágyan csípős szaloncukrok mellett elérhető a sokkal karakteresebb Haragos Pista változatot is. 

Egy átlagos magyar család 1 kilogramm szaloncikrot fogyaszt az ünnepi időszakban. A hazai vásárlók pedig több mint 40 féle ízesítés közül választhatnak, és bár a legkeresettebbek még mindig a tradicionális ízek, mint például a zselés vagy a kókuszos, egyre többször találkozni igazán vad kombinációkkal.

Egy esztendeje pillanatok alatt karácsonyi hiánycikké vált az Erős Pistás szaloncukor, még a gyorsan utángyártott mennyiséget is elkapkodták a boltokból. Természetesen a Pénzcentrum is megkóstolta.

Az óriási érdeklődést látva a kecskeméti Univer Product az idén már országosan elérhetővé tette, így bárki megismerheti, milyen az, amikor a belga csokoládé harmonikus íze találkozik a hamisítatlan magyar paprika csípősségével.

A legbátrabbaknak ráadásként tettek két Haragos Pista ízesítésű szaloncukrot is a lágyan csípős Erős Pista változatok mellé. A fekete csomagolású szaloncukrokba az Erős Pistánál legalább négyszer erősebb Haragos Pista alapanyagát adó, speciálisan extra erősre nemesített magyar paprikafajtából került bele annyi, hogy a tavaly a csípősebb ízt hiányolók is kipróbálhassák magukat. Ezeket érdemes lesz magasabbra tenni a fenyőfán, már ha egyáltalában megmaradnak a díszítésig.

Erős Pista és Haragos Pista a desszertek birodalmában

A hungarikum Erős Pista az egyik legkedveltebb és legismertebb paprika készítmény Magyarországon. A hazai ételek meghatározó kiegészítője, a legtöbb magyar háztartásban megtalálható, és egyben az Univer legkedveltebb export terméke is. Az Erős Pista főként sós ételek mellé párosul, így csokoládéval pikáns ízkombinációt ad. A sokkal csípősebb változatával, a Haragos Pistával kevert töltelékű szaloncukor pedig egy jóval erősebb, markáns ízvilágú desszert.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyerészkedők jól jártak

Tavaly közvetlenül az ünnepek előtt mát több mint háromszoros áron kínálják eladásra az Erős Pistás szaloncukrot. A Pénzcentrum megnézte, mennyiért lehet hozzájutni az interneten a különlegességéhez. Eredetileg a pistás édesség ára 1399 forint, ennyi pénzért 14 darab bonbon van a dobozban.

Egy gyors keresés után kiderült, hogy a legdrágábban 5000 forintért juthatunk hozzá a szaloncukorhoz, tehát több mint háromszoros áron.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm