2020. augusztus 4. kedd Domonkos, Dominika

Ismét lehalt a Cinema City weboldala: az Erő legyen a szerverekkel


Szinte már hagyomány, hogy amint elindul a jegyvásárlás a legújabb Star Wars-filmre, a Cinema City weboldala felmondja a szolgálatot. Nem sokkal 10 óra előtt kezdték el árusítani a jegyeket a trilógia befejező részére, a Skywalker korára, de máris elérhetetlen a mozihálózat honlapja. 

A Star Wars: Skywalker kora premierjére, december 19-ére, mától lehet jegyet váltani a Cinema City mozikban. Lehetséges, hogy jobban jár az, aki az online vásárlás helyett személyesen megy el megvenni a jegyét. Nem ez az első eset ugyanis, hogy az e-jegyvásárlási rendszer összeomlik a hirtelen megnövekedett forgalomtól. Ráadásul idén, amelyet a vásárlók jeleztek is a közösségi média felületeken, nem hirdetett meg sem a forgalmazó, sem a mozihálózat konkrét időpontot sem az árusításra, pedig tegnap azt ígérték, hogy jelezni fognak.

Friss! Cikkünk megjelenését követően a Cinema City az alábbi állásfogalalást küldte meg részünkre, melyet változtatás nélkül közlünk:

"A Cinema City weboldalára érkező nagy terhelés miatt a Star Wars: Skywalker kora című filmre indított mai jegyelővétel során ismét lassulás tapasztalható a rendszerben. Tudunk arról, hogy történtek sikertelen tranzakciók, de ez az összes jegyeladáshoz képest elenyésző, a rendszer működik.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!

A Cinema City mindegyik mozijában személyesen is van lehetőség a jegyvásárlásra, emellett folyamatosan újabb vetítési időpontok megnyitásával szeretnénk még több rajongónak elérhetővé tenni az új epizódot.

Fontos tudnivalók:
Egy adott jegyvétel abban az esetben minősül sikeresnek, ha a vásárlás után a néző visszaigazoló emailt kap a Cinema City-től. Akik a Cinema City-től nem kaptak visszaigazoló levelet, azoknak nem sikerült a vásárlása, a levont összeget sürgősséggel jóváírjuk majd az adott bankszámlán anélkül, hogy azt külön jelezni kellene a mozihálózatnak. Ha a jegyvásárló nem rendelkezik a visszaigazoló levéllel, javasoljuk, hogy próbálja újra a tranzakciót. A Cinema City semmilyen esetben sem ad el ugyanarra a helyre kétszer jegyet!
"

 

Azok, akik már fél 10 óta várták, mikor nyílik meg a jegyelővétel, hasonló problémákkal szembesültek, mint a korábbi években. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak, akiknek sikerült jegyet váltaniuk, arányaiban viszont az elégedetlen vásárlók vannak többségben. 

Ugyazanaz a sztori évek óta

Utoljára 2019. április 4-én akadozott ennyire az online jegyvásárlás, akkor a Bosszúállók: Végjáték premierjére vehettek jegyet a nézők. Akkor is ugyanazokkal a jelenségekkel találkozhattak: vagy be sem tudtak lépni a vásárlási-helyfoglalási felületekre, vagy ha sikerült is megvenni a jegyet, a rendszer levonta a pénzt a számláról, visszaigazoló e-mailt azonban nem érkezett. 

Rutinos jegyvásárlók a Simple alkalmazást ajánlják, elvileg azon keresztül zökkenőmentesen lehet jegyet váltani.

Azonban néhány felhasználó ezt is cáfolta. Ez a mizéria évek óta tart, és szinte már hagyománnyá kezd válni, nem csak a Star Wars-filmek, hanem a nagyobb várakozást övező blockbusterek előtt is. A rendszerint 10 órára meghirdetett online jegyelővételek a blockbusterek esetében időnként később élesednek, ami után pedig nem bírja el a rendszer a terhelést. 

Tavaly előtt Az utolsó jedikre ilyenkor már régen megvolt a jegyük a rajongóknak - akkor már október 10-én megnyitották az elővételt -, ezért nemrég a ziro.hu megkereste Buda Andreát, a Cinema City marketing- és PR-igazgatóját, aki akkor még nem tudott hivatalos információval szolgálni arról, mikortól vásárolhatnak jegyet a nézők, de elmondta: 

A jegyelővétel kapcsán csináltunk fejlesztéseket az oldalon, igen, de egy terhelés mértékét nem tudjuk előre letesztelni sajnos. Ilyen esetekben csak az IMAX terembe egy adott pillanatban van olyan, hogy több ezren akarnak egyszerre jegyet venni.

Úgy tűnik, mégsem sikerült olyan fejlesztéseket végrehajtani, hogy zökkenőmentes legyen a jegyelővétel. Viszont az érezhető, hogy azért az áprilisi Bosszúállók-eset, valamint a korábbi évek Star Wars-filmjeihez képest, most mintha többet bírnának a szerverek. Azonban lehet, hogy ez azért van így, mert az új trilógia második epizódjának fogadtatása negatív volt, ezért kevesebben állnak most sorban az online kasszáknál is. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Durva lehúzás az M7-esen: ezzel a trükkel megmentheted a pénzed
Muszáj előre tervezni, ha a Balcsira, Horvátországba indulsz!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos