2020. szeptember 22. kedd Móric

Ilyet még nem láttunk a magyar boltokban, de az Auchan bevállalta


Több nagy áruházlánc is azt fontolgatja, hogy ömlesztett tojásértékesítést vezet be Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor.hu. Az új módszer lényege, hogy a vásárlók "piaci hangulatban", maguk válogathatják össze a megvenni kívánt tojásokat az üzletekben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint viszont az új értékesítési mód számos élelmiszer-biztonsági és nyomon követhetőségi kérdést vet fel.


"Kísérleti jelleggel" ömlesztve árulja a tojást az Auchan egyik budapesti hipermarketében. Az áruházlánc az Agrárszektor.hu megkeresésére elmondta, hogy óbudai áruházban egyelőre teszteli az újfajta forgalomba hozatali módot, amelyet a jövőben várhatóan kiterjeszt budaörsi hipermarketjére is. A tapasztalatok felmérése után hoznak döntést arról, kiterjesztik-e a többi áruházra is a lédig tojásértékesítési formát.


Fotó: Agrárszektor.hu


Az ömlesztett értékesítést a tojás esetében természetesen nem szó szerint kell érteni. A vásárló nagy tálcákról válogathatja össze a neki tetsző tojásokat, pontosan annyit, amennyit szeretne. Fizetéskor pedig a pénztáros megszámolja a dobozban lévő tojásokat.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága az Agrárszektor.hu-t arról tájékoztatta, hogy az újfajta értékesítési mód során a minőség megőrzési időt valamennyi tojás héján jól olvashatóan fel kell tüntetni, valamint a forgalmazó biztosítja a dobozt, illetve zacskót, amibe a vásárló a kiválasztott tojásokat összegyűjti.


Fotó: Agrárszektor.hu


Az Auchan Magyarország indoklása szerint gyakori jelenség - és ez ott jártunkkor is bebizonyosodott -, hogy egy 10 db-os dobozos tojás vásárlásakor a vevő kinyitja a dobozt, és megnézi a benne lévő tojásokat. Az ömlesztett módszernél viszont kesztyűben, darabonként, saját maga válogathatja össze a megvásárolni kívánt mennyiségeket.

A Nébih tájékoztatása szerint az ömlesztett tojásforgalmazási formát a jelenleg hatályos jogszabályok nem tiltják, de számolni kell a tojás töréséből származó szennyezésével, illetve a normál értékesítési módokhoz képest nagyobb mennyiségű hulladék keletkezésével. Ennek a problémának a kezelésére hatékony eljárásokat kell bevezetni, gondolva a megelőzésre, és az azonnali beavatkozásra is - hangsúlyozza a hivatal.


Fotó: Agrárszektor.hu

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó