2020. december 1. kedd Elza

Ilyen csúcsmobilokat vesznek a legtöbben karácsonyra: biztos a drágább, a jobb?


A mobiltelefon-eladások több mint 90 százalékát az okostelefonok teszik ki. Továbbra is a Samsung, a Huawei és az Apple uralja a piacot.

A kamera képességei, minősége, az akkumulátor-üzemidő, valamint a kijelző mérete elsődleges készülékvásárlásnál, és jól látható trend, hogy a vásárlók többsége hűségvállalás mellett, részletfizetéssel veszi meg a készülékét - közölte a Magyar Telekom. A vállalat statisztikái szerint a márka is erős preferencia a választásnál, és nagy koncentráció mutatkozik a három nagy márka esetén (Samsung, Apple, Huawei) - írja a Világgazdaság.

Egyre magasabb arányban választanak az ügyfelek csúcskategóriás készülékeket. A vállalat közlése szerint a Telekom webshopja tavaly piacvezető lett az online mobilkészülék- és tabletértékesítésben. Ezen a területen a teljes forgalom egyharmadát bonyolította le: csak ebben a két termékkategóriában 8,3 milliárdos összesített forgalmat generált a GKI Digital piacelemzése szerint. A két termékkör teljes hazai online értékesítésének volumene tavaly csaknem 25 milliárd forintot tett ki.

A Telenor is úgy tapasztalja, hogy egyre tudatosabban választanak készüléket a fogyasztók. A cég mobiltelefon-eladásainak több mint 90 százalékát az okostelefonok teszik ki, ügyfélkörének a 13 százaléka iOS rendszerű telefont használ, a többiek Androidot, ami nagyjából tükrözi a globális trendeket.

A három legnépszerűbb gyártó mellett a kiváló ár-érték aránya miatt az ügyfelek szívesen vásárolják a Xiaomi eszközeit is. A Telenor szerint egyre több felsőbb kategóriás készülék fogy a távközlési szolgáltatók finanszírozási programjainak hatására, és ezeket a készülékeket gyakran hosszabb ideig használják a vásárlók, ezért az átlagos életciklusuk is nő.

Az ügyfelek többet költenek egyéb készülékekre, például okosórákra, és azt várjuk, hogy ezek népszerűbbek lesznek, valamint az IoT-eszközök is egyre relevánsabbak a lakossági ügyfeleknek

- közölte a Telenor. Az is megfigyelhető, hogy az évszaktól és a telefonok árától függetlenül egyre többen veszik igénybe a készülékbiztosítást.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk