2020. október 21. szerda Orsolya

Ilyen csúcsmobilokat vesznek a legtöbben karácsonyra: biztos a drágább, a jobb?


A mobiltelefon-eladások több mint 90 százalékát az okostelefonok teszik ki. Továbbra is a Samsung, a Huawei és az Apple uralja a piacot.

A kamera képességei, minősége, az akkumulátor-üzemidő, valamint a kijelző mérete elsődleges készülékvásárlásnál, és jól látható trend, hogy a vásárlók többsége hűségvállalás mellett, részletfizetéssel veszi meg a készülékét - közölte a Magyar Telekom. A vállalat statisztikái szerint a márka is erős preferencia a választásnál, és nagy koncentráció mutatkozik a három nagy márka esetén (Samsung, Apple, Huawei) - írja a Világgazdaság.

Egyre magasabb arányban választanak az ügyfelek csúcskategóriás készülékeket. A vállalat közlése szerint a Telekom webshopja tavaly piacvezető lett az online mobilkészülék- és tabletértékesítésben. Ezen a területen a teljes forgalom egyharmadát bonyolította le: csak ebben a két termékkategóriában 8,3 milliárdos összesített forgalmat generált a GKI Digital piacelemzése szerint. A két termékkör teljes hazai online értékesítésének volumene tavaly csaknem 25 milliárd forintot tett ki.

A Telenor is úgy tapasztalja, hogy egyre tudatosabban választanak készüléket a fogyasztók. A cég mobiltelefon-eladásainak több mint 90 százalékát az okostelefonok teszik ki, ügyfélkörének a 13 százaléka iOS rendszerű telefont használ, a többiek Androidot, ami nagyjából tükrözi a globális trendeket.

A három legnépszerűbb gyártó mellett a kiváló ár-érték aránya miatt az ügyfelek szívesen vásárolják a Xiaomi eszközeit is. A Telenor szerint egyre több felsőbb kategóriás készülék fogy a távközlési szolgáltatók finanszírozási programjainak hatására, és ezeket a készülékeket gyakran hosszabb ideig használják a vásárlók, ezért az átlagos életciklusuk is nő.

Az ügyfelek többet költenek egyéb készülékekre, például okosórákra, és azt várjuk, hogy ezek népszerűbbek lesznek, valamint az IoT-eszközök is egyre relevánsabbak a lakossági ügyfeleknek

- közölte a Telenor. Az is megfigyelhető, hogy az évszaktól és a telefonok árától függetlenül egyre többen veszik igénybe a készülékbiztosítást.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó