2019. április 26. péntek Ervin

Így vehetsz fel kártya nélkül pénzt az ATM-ből: már itthon is működik


Korábban már foglalkoztunk vele, hogy egy cég érintésmentes ATM-eket tesztel az országban, ám most itt egy újabb csavar az egyik hazai szereplőtől: először lehet Magyarországon telefonos applikáció segítségével bankkártya nélkül is pénzt kivenni egy hazai bank ATM-jeiből. Itt vannak a részletek.

Tavaly számoltunk be arról, hogy Magyarországra is megérkeztek az érintésmentes ATM-ek, melyekből akár mobiltárcával is fel lehet venni pénzt. Akokr azt írtuk, hogy egyelőre néhányat tesztel belőle az Euronet. Továbbá, hogy bár a technológia évek óta létezik, a hazai elterjedése annak ellenére, hogy gyors és biztonságos, még várat magára

Ettől némiképp eltérő mód, de ugyanarról a tőről fakadva, most megszületett itthon az mCash szolgáltatás, azaz a bankkártya nélküli készpénzfelvétel egyszerű, csupán egy mobiltelefonra van hozzá szükség: a bank mobilapplikációján keresztül kell kérni egy egyedi kódot, ami megérkezik a telefonunkra, majd ezt a kódot kell beírni az ATM-en. Az innovatív digitális szolgáltatást Magyarországon elsőként az UniCredit ügyfelei élvezhetik - írja közleményében a bank.

A készpénz továbbra is főszereplő az életünkben - még a 18-25 éves korosztály körében is. A Magyar Nemzeti Bank 2017 őszén végzett reprezentatív lakossági kutatása szerint még mindig ez a legnépszerűbb fizetési eszköz mind a tranzakciók számát, mind pedig azok értékét tekintve. 2016-ban a vásárlások összértékének 71,2 százalékát, darabszámának pedig 87,7 százalékát teljesítették készpénzben; emellett évre nő havonta a felvett készpénz összege, a készpénzfelvételek száma pedig stagnál. 

Az mCash szolgáltatás bevezetését megelőzte egy igényfelmérés: az UniCredit Bank minden negyedik ügyfele szívesen használná a kártya nélküli pénzfelvét lehetőségét a mobilapplikáción keresztül, az alkalmazás aktív használói között pedig még magasabb, 67 százalékos ez az arány.

Stratégiánk alapja, hogy olyan innovatív technológiai újításokat és digitális fizetési megoldásokat építsünk be szolgáltatásainkba, amelyek megfelelnek ügyfeleink gyorsan változó igényeinek, alkalmazkodnak online szokásaikhoz, elvárásaikhoz és megkönnyítik mindennapjaikat

- mondta Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary általános vezérigazgató-helyettese.

Az új szolgáltatás azoknak is vonzó lehet, akiknek ott lapul a bankkártya a pénztárcájukban, ám nyitottak a mobiltelefonos alkalmazások használatára. Az előzetes kutatások szerint az új megoldást nem csak biztonságosnak, de kényelmesnek és egyszerűnek is tartják az ügyfelek, ugyanis a telefon mindig kéznél van, ráadásul nincs szükség a bankkártya elővételére a táskából, pénztárcából.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a bankkártya nélküli készpénzfelvételt elsőként vezetjük be Magyarországon ügyfeleinknek, 170 ATM-ünk mindegyikében

- tette hozzá Anschau János, az UniCredit Bank Hungary operatív divíziójának vezetője, aki kiemelte: a bank módosította az ATM-ek működését, így azok már - megfelelve a mai biztonsági követelményeknek - interneten tudnak kommunikálni a mobilapplikációval.

Az mCash nevű funkcióval egy alkalommal 30 000, naponta pedig összesen maximum 100 000 forintot vehet fel az ügyfél bármelyik magyarországi UniCredit ATM-ből, a tranzakciók napi darabszámát a bank nem korlátozza.  Az új szolgáltatás standard díja megegyezik a belföldi sajátbanki ATM-en, a betéti kártyával kezdeményezett készpénzfelvétel díjával, ami az összeg 0,66 százaléka, de minimum 245 forint. Amennyiben a bank ügyfele olyan számlacsomaggal rendelkezik, amely tartalmaz ATM-es készpénzfelvételre vonatkozó kedvezményt, abban az esetben a számlacsomagba tartozó díjmentes készpénzfelvételi kedvezmények erre a szolgáltatásra is érvényesek. Emellett az mCash szolgáltatásra is vonatkozik a havi két alkalommal, összesen 150. 000 forint értékű ingyenes készpénzfelvétel lehetősége. Az új szolgáltatással vagy betéti kártyával kezdeményezett tranzakciókat a Bank együttesen veszi figyelembe az adott hónapban. 

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk