Így rendelhetsz házhoz friss zöldséget-gyümölcsöt: egyre többen csinálják

2020. április 8. 19:05

Virágkorát éli az ételkiszállítás, jelen körülmények között ez az egyik legbiztonságosabb módja annak, hogy friss alapanyagokhoz, háztartási eszközökhöz jussunk. Kiszállítási időt találni azonban kész művészet. A Pénzcentrum kiszúrta, hogy a népszerű készételrendelő oldalra is lassan beszivárognak a pékségek, cukrászdák mellé a zöldségesek valamint a kisboltok.

Aki ezekben a napokban otthonról dolgozik, az nagy eséllyel rendel ételt legalább hetente pár alkalommal. A Pénzcentrum egyik szerkesztője is így tett, de eközben egy érdekes dologra lett figyelmes: egy kisbolt is feltűnt az Netpincér éttermei között, ahonnan tészták, szószok mellett tisztítószereket és pipereholmikat is lehet rendelni. Éppen ezért megkerestük a céget, kíváncsiak voltunk, hogy vajon a élelmiszerüzletek "bevették-e már" az étel házhozszállító appokat is?

"Az utóbbi időszakban már a járvány előtt is sokkal színesebb lett a NetPincér kínálata. A frissen csatlakozók közül elsősorban a cukrászdák és az italt kínáló egységek számában látunk nagyobb arányú növekedést a korábbiakhoz képest, de mivel már eddig is megfigyelhető volt egy növekedési trend, ezt az eltolódást nem lehet egyértelműen a kialakult járványügyi helyzetnek tulajdonítani

Élelmiszerboltok közül is megjelent már egy-két kisebb az elmúlt hetekben a csatlakozó partnerek között, és persze ha a későbbiekben nagyobb üzletek is csatlakoznának, arra is fel vagyunk készülve.

 - mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Blaumann Debóra, a NetPincér marketingigazgatója. Arra a kérdésre, hogy vidéken is megjelent-e ez a trend, azaz hogy kisboltok, zöldségesek is csatlakoznak-e, azt a választ kaptuk, hogy nem tapasztalnak különbséget ilyen szempontból a fővárosi és a vidéki partnerek között.

Tehát egyértelmű, hogy ez a nem csak fővárosi peremkerületben fordul elő, hanem országos tendencia kezd lenni.

Megkérdeztük a másik étel házhozszállítást végző céget, a Woltot is, hogy náluk mennyire jellemző, az utóbbi 1 hónapban az új, nem kifejezetten éttermi szereplők csatlakozása. Innen szintén megerősítést kaptunk: jellemző,

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A mostani helyzet előtt ezt nem preferáltuk ezt a gyakorlatot, mivel kifejezetten éttermi ételek házhozszállítására voltunk specializálódva, de jelenleg szeretnénk mindenkinek biztosítani a házhozszállítás lehetőségét. Ami érdekes, hogy éttermek közül is vannak, akik felvették a menüjükre például a zöldségeket és gyümölcsöket. Pékség illetve cukrászda volt egy pár eddig is, most megnövekedett a számuk. 

A kisboltokkal az elmúlt 1-2 hétben kezdtünk, a logisztikánkat ennek megfelelően kicsit átalakítottuk, hogy ezeket a termékeket is tudjuk szállítani. Úgyhogy várjuk szeretettel a jelentkezésüket. 

Ami fontos, hogy ezeknek az egységeknek is a kiszállítási területünkön belül kell elhelyezkedniük, akiket eddig esetleg visszautasítottuk az emiatt volt" - mondta el Juhász Alexandra, a Wolt marketingese a Pénzcentrumnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm