2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Így lehetne gyorsabb a postai csekkbefizetés, mégis alig használják


Továbbra is rengetegen vannak azok, akik nem ismerik a csekkautomatákat, és inkább a pultnál várva fizetik be azokat - írja a Világgazdaság.

A csekkbefizető gépeket 2015 elején állította üzembe a Magyar Posta. A cél az volt, hogy a legforgalmasabb helyeken az automaták átvegyék a postai dolgozók munkájának egy részét. Sok postai alkalmazott azonban arra panaszkodik, hogy az ügyfelek inkább kivárják a sorukat és a pultnál fizetik be azokat.

Bár a Magyar Posta tájékoztatása szerint tavaly már több mint 470 ezer csekket fizettek be az automatákon keresztül, ez azonban igen csekély szám az évi 215 milliós csekkforgalomhoz képest.
Az első generációs gépeknél egyébként csak bankkártyával lehetett fizetni, az újabb gépek ugyanakkor már készpénzt is elfogadnak. Egy fizetési művelet során 290 ezer forint értékben, maximum öt csekk adható fel.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS