12 °C Budapest

Így kerüld el a teljes anyagi csődöt, ha hitelkártyád van

2018. április 21. 17:30

Az egész éves trendnek megfelelően a téli hónapokban is folytatódott a hitelkártya tranzakciók számának és költési volumenének erőteljes növekedése - derül ki egy haza bank fél éves hitelkártya használati adataiból. A vizsgált 6 hónapban, nem meglepő módon, a november és a december volt több tekintetben is a legerősebb időszak.

Tavaly, a karácsonyi szezon közeledtével folyamatosan nőtt a hitelkártya költések összege és a tranzakciók száma. A téli hónapokban közel harmadával többet használták és többet költöttek hitelkártyájukkal az OTP Bank ügyfelei. Az erősödő hitelkártyaköltéseket vélhetően a szezonalitás indokolta, hiszen novemberben és decemberben látványosan emelkedett az elektronikai cikkek iránti kereslet, illetve az áruházak forgalma is - írja közleményében az OTP Bank.

Ugyanakkor kiemelendő, hogy az előző év azonos időszakához képest 2018 januárjában és februárjában az előző évnél közel 50 százalékkal magasabb költési volument regisztrált a hitelintézet. A szolgáltatói kifizetések, azaz a rezsiköltések is emelkedtek a januári-februári időszakban, azonban a ruházati termékek megvásárlására kevesebbszer vették elő a hitelkártyájukat a vásárlók. 

Összességében azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink mára több terméket és szolgáltatást fizetnek a hitelkártyájukkal. Örömteli, hogy egyre többen ismerik fel a hitelkártya okos használatának lehetőségét, azaz a hitelkártyájukat használják a mindennapi vásárlásaik során. Betéti kártyájukkal pedig a készpénzfelvételeiket intézik

- nyilatkozta Györkei Krisztián, az OTP Bank Hitelkártya Főosztályának igazgatója. 

Hitelkártya használat okosan

  • A hitelkártya a mindennapi vásárlásokra ajánlott, hiszen számos helyen kedvezményt és visszatérítést kaphatunk, ha a bankkártyánk helyett hitelkártyával fizetünk.
  • Készpénzfelvételre csak szükség esetén vegyük igénybe, hiszen ezeket a tranzakciókat extra díjak terhelik, és az ATM-ből felvett összeg a felvétel pillanatától kamatozik. 
  • A hitelkártyával kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét a költés napjától a kiegyenlítés napjáig (bankonként jellemzően legfeljebb 45 napon át), ha hitelkártyánkat csak vásárlásra használjuk, és a fizetési határidőig kiegyenlítjük a teljes tartozást. 
  • A hitelkártya használata során számon kell tartani a kártyával kifizetett kiadásainkat. Fontos, hogy az adott hónapban elköltött összeget és a kártyával kapcsolatos díjakat a következő hónapban a bevételeinkből vissza tudjuk fizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem