6 °C Budapest

Igazi meglepetés! Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum
2012. június 15. 14:07

Bookline - a májusi jelszó: szenvedély! A májusi Bookline Top 50 legjobbjai valamilyen formában mind a szenvedély témája köré csoportosulnak: Szabó Győző felkavaró drogvallomása, a Toxikoma az 1. helyen nyitott, másodikként George R. R. Martin Sárkányok tánca című fantasy-je futott be, míg Andrassew Iván Tőkés-könyve, a Ne vígy minket kísértésbe bronzérmes lett.

Májusban a nyárias meleg beköszöntével a szenvedélyek iránti vágyaink is felfokozódtak - legalábbis erről tanúskodik a Bookline Top 50 könyves sikerlista. A káros szenvedélyek sajnos rengeteg ember életét keserítik és szépítik meg egyszerre, ám vannak olyanok, akiket annyira magával ragad a függőség, hogy nem félnek akár az életüket is kockáztatni érte. Szabó Győző meglepően őszinte írása, a Toxikoma - Tíz év drogvallomásai nem véletlenül szerepel a lista legelőkelőbb helyén, hiszen a színész igen bátran, most először állt ki a nyilvánosság elé drogfüggőségének és gyógyulásának kegyetlen történetével.

Kemény alvilági harcokat és hajszálon függő sorsokat a Top 50 többi helyezettje is bőven tartogat: Jurányi Zsolt Az alvilág zsoldjában című regényét - amely e hónapban a 14. helyig jutott - szintén az őszinteségéért szerették olvasóink, ahogy a Lee Child-féle Az ügy is az izgalmas krimik felé billentette a mérleg nyelvét. A legnépszerűbb májusi olvasmányok közül természetesen nem hiányozhatnak a fantasy-k sem: töretlen népszerűségüket tekintve nem is annyira meglepő, hogy a lista ezüstérmese a George R. R. Martin által jegyzett A tűz és jég dala-ciklus 5. kötete, a Sárkányok tánca. A folytatásos fantasy-regények virágkorukat élik, hiszen Suzanne Collins bestsellerének, Az éhezők viadala-trilógiának mindhárom része stabilan tartja magát a legjobb tizenötben.

Andrassew Iván 3. helyen található riportkönyve, a Ne vígy minket a kísértésbe Tőkés László életével és munkásságával foglalkozik - nem éppen a megszokott módon. Fábián Janka Emma-sorozata is rendíthetetlenül hódít, míg a 22. helyen álló Virágszál mellett a 4. pozíciót kiérdemelt Fábián-könyv, a Lotti öröksége is sokakat meggyőzött.

Az egészséges életmód is egyfajta szenvedély, nem beszélve a fogyni akarásról: a 10. helyet kiérdemlő A Dukan-diéta a sztárok egyik kedvenc diétájának titkaiba avatja be az olvasót.
Végül, de nem utolsósorban érdemes egy pillantást vetnünk a lista törzsvendégnek számító versenyzőire is, amelyek közt magasan Frei Tamás két regénye, A Megmentő és A Bankár vezet - előbbi 223, utóbbi 218 napja szerepel a Top 50-ben. Stieg Larsson Millennium-trilógiájának mindhárom része megtalálható a legjobbak között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm