2020. december 5. szombat Vilma

Idén később kezdődhet a dinnyeszezon

  • Magyar Idők
  • 2016. május 18. szerda 09:31

A hideg május időjárás miatt késhet a szezonnyitó a hazai dinnyeföldeken. A sok eső miatt pedig a szabadföldi eper nagy része is tönkrement - írja a Magyar Idők.


Nem tesz jót a növényeknek a napok óta tapasztalható csapadékos és hűvös időjárás, a paprikafélék, a dinnye és a csemegekukorica hajtásai is fáznak a földeken. Bár a dinnyeszezonig még sok idő van, a hideg miatt vélhetően később kerülhet magyar dinnye a piacra - mondta el a lapnak Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruit­Veb) elnöke.

A gyümölcsökben feltehetően már nem tett nagy kárt az enyhe fagy, de a pontos jelentések a napokban várhatóak. Ugyanakkor szinte biztos, hogy a szabadföldi eper nagy részét elvitte a sok eső, annak ellenére, hogy a gazdálkodók próbáltak védekezni a csapadék ellen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk