Ide menj idén nyaralni: százezreket spórolhatsz a családnak

2017. május 22. 17:10

Nemcsak az akciókat érdemes figyelni, ha külföldi webshopból rendelünk, a kedvező árfolyamon vásárlással ugyanis jelentős összegeket spórolhatunk. Az elmúlt hetekben az amerikai dollár jelentősen olcsóbb lett, ennek köszönhetően pedig több ezer forinttal több maradhat a zsebünkben, ha most dollárral fizetünk a termékekért. Aki viszont az USA-ba szeretne utazni, annak érdemes lehet minél előbb lefoglalni az útját, most ugyanis százezrekkel olcsóbban utazhat a család a kedvező árfolyamnak köszönhetően.

Sokan keresik a webshopok akcióit, pedig a külföldi áruházak esetén nemcsak a leárazást érdemes nézni, hanem az árfolyamnak is érdemes figyelmet szentelni. 10 forintos elmozdulásnál ugyanis egy 100 dolláros (jelenleg nagyjából 27-28 ezer forintos) rendelésnél már ezer forintot nyerhetünk.

Most viszont sokkal kedvezőbb helyzet alakult ki az amerikai dollár esetén, közel 30 forinttal olcsóbban juthatunk egy dollárhoz, mint tavaly év végén-év elején.

 

Mennyit nyerhetünk?

Ha webshopból rendelünk és dollárban fizetünk, akkor a fenti összeg mellett már 3 ezer forinttal kedvezőbben kaphatjuk meg a csomagunkat. Ez sok esetben gyakorlatilag a szállítási költséggel egyezik meg, vagyis olyan, mintha nem számítanák fel nekünk a postát. Persze, ha eleve ingyenesen rendelünk, akkor ez tiszta hasznon, ami a zsebünkben marad.

A kedvező árfolyamot érdemes kihasználni és ilyenkor rendelni akár nagyobb mennyiségben is, sok áruháznál a magasabb rendelés miatt eleve elengedik a szállítási költséget, sőt, akár extra akciókkal, termékekkel jutalmazzák a nagyobb értékű csomagot.

Nemcsak a webshopokban járhatunk jól

Ezt a lehetőséget már kevesebben tudják kihasználni, mégis, aki most indul nyaralni az USA-ba (vagy esetleg most dönt arról, hova megy a család nyáron), annak érdemes elgondolkodnia egy amerikai úton. Mivel egy 4 fős családnak egy amerikai út legalább 5-6 ezer dollárba kerül,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
így ha most döntünk a tengerentúli nyaralás mellett, akkor akár 150-180 ezer forintot is spórolhatunk.

Mi van, ha tovább csökken az árfolyam?

Az elmúlt hetek jelentős esése többek között Donald Trump, amerikai elnök körüli nyomozás bizonytalan kimenetele miatt van. Emellett az európai gazdaság egyre inkább erőre kap, így a befektetők is sok esetben az eurót veszik a dollár ellenében, ami tovább gyengíti az amerikai fizetőeszközt.

Egyelőre kérdéses, hogy meddig folytatódhat az esés, azonban az elmúlt hetekhez hasonló, gyors zuhanás nem valószínű, viszont az euró további erősödése várható egyes elemzők szerint a dollárhoz képest, ennek köszönhetően pedig a dollár forinthoz viszonyított árfolyama is egyre kedvezőbb lehet a tengeren túlra készülőknek és a dollárban vásárló magyaroknak.

Címlapkép: MTI/EPA/Szaúdi Sajtóügynökség

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm