14 °C Budapest

Hullottak a milliók: rengeteg magyar kaszált tavaly a sorsjegyekkel

2021. február 16. 13:32

A 2020-as év igazán szerencsésnek bizonyult a sorsjegykedvelők körében, hiszen a hagyományos, papíralapú sorsjegyeknek köszönhetően több mint 500 játékos vált milliomossá, míg az október végén útnak indított e-sorsjegyekkel már nyolcan nyertek milliós összeget. A Szerencsejáték Zrt. bővítve a sorsjegyek termékportfólióját, 2021 januárjában bevezette Bónusz sorsjegycsaládját.

A sorsjegyek a Szerencsejáték Zrt. egyik legdinamikusabban fejlődő termékcsoportját képezik, amelyek gyors, izgalmas és sokszínű játékokat kínálnak, főnyereményük értéke pedig igen jelentős, 5 millió forinttól egészen 75 millió forintig terjed, sőt, Nagykarácsony sorsjegyünkkel akár 100 millió forintot is hazavihet egy-egy szerencsés játékos. 2020-ban közel 155 millió darabot vásároltak az értékesítőhelyeken elérhető hagyományos kaparós sorsjegyekből, amelyekkel összesen 534 játékos vált milliomossá. Emellett 8 játékos az új, digitális sorsjegyeknek köszönhetően nyert milliós összeget.

A játékosok körében 2020-ban a legkedveltebb kaparós sorsjegy a Buksza volt, amelyből több mint 22 millió darabot vásároltak. A Bukszát népszerűségben szorosan követte a Szuper Black Jack, a dobogó harmadik fokát pedig a Black Jack foglalta el több mint 15 millió darab értékesített sorsjeggyel.

A negyedik helyezéssel az Astro, az ötödikkel a 2018 óta kapható Kaszinó, míg a hatodik hellyel a Szuper Bankó sorsjegy büszkélkedhet, amelyek mindegyikéből több mint 10-10 millió darab fogyott el. Mindemellett a tavaly ősszel bevezetett online sorsjegyeket is sokan próbálták ki, összesen közel 2 millió darab e-sorsjegyet vásároltak a játékosok 2020-ban, a legnépszerűbbnek pedig a Black Jack, a Pénzlift majd a Fáraók Kincse bizonyult.

További érdekesség, hogy a legtöbben Budapesten és Pest megyében tették próbára szerencséjüket papíralapú sorsjegyekkel, amelyet Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye követett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Szerencsejáték Zrt. sorsjegyfronton erősen indította a 2021-es évet: a játéktípus kedvelői január közepétől már társaságunk legújabb, Bónusz sorsjegycsaládjával is játszhatnak, amelynek tagjai, a Napi, Heti, illetve Havi Bónusz a 25, 50 és 75 millió forintos főnyeremények mellett 10, 3 és 1 milliós, valamint számos további vonzó pénznyereményt is rejtenek.

Míg az 500 forintos Napi Bónuszon 3 játék található és 5 nyeremény is elérhető egyetlen sorsjegyen, addig az 1000 forintos Heti Bónusz 4+1 játékot, a 2000 forintos Havi Bónusz pedig 5+1 játékot tartogat. A játékélményt tovább fokozza a "NAP", "HÉT" és "HÓNAP" szó megtalálása esetén azonnal megnyerhető nyeremény, valamint a Heti és a Havi Bónuszon található többszöröző szimbólumok felbukkanása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm