2020. augusztus 15. szombat Mária

Horror árak, meglepő ételek a vizes VB-n: ezt mégsem érdemes kihagyni!


Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye zajlik Budapesten és Balatonfüreden. A vizes VB-ről sok mindent lehetett már olvasni a hazai médiában, a Pénzcentrum most arra volt kíváncsi, milyen árakra és körülményekre számíthatnak a szurkolói zónába vagy a helyszínre kilátogató családok.

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy a vizes világbajnokság valóban egyedülálló sportesemény, hazánkban még soha nem rendeztek ekkora méretű sportrendezvényt.

Szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságot, úszó-Európa-bajnokságot és vízilabda-Európa-bajnokságot is rendeztek már Magyarországon számos alkalommal, de ezek a rendezvények méretükben és nézettségükben is messze elmaradnak a jelenleg zajló vizes VB-től.

Az ilyen rendezvényekre jellemző, hogy lehet őket élőben, a helyszínről követni, illetve kijelölnek hivatalos szurkolói zónákat is, ahol nagyobb közösségben, ingyen szoríthatunk kedvenceinkért.

Szurkolói zónát kettőt találunk Budapesten: a Dagály Strandon és a Margitszigeti Atlétikai Centrum (MAC) területén. Mi az utóbbi helyszínre látogattunk ki, hogy megnézzük, milyen programok és főleg, milyen árak várják azokat, akik onnan szeretnék végigizgulni az eseményeket.

A helyszínre való beléptetés két oldalról történik: egyfelől bemehetünk a MAC-pálya Margit híd felöli bejáratánál, illetve kijelöltek belépési pontot a Centenáriumi Emlékműhöz közel eső pályasaroknál is.

Július 19-én, valamivel este hét óra után látogattunk ki a helyszínre, az esti Magyarország-Olaszország férfi vízilabda meccs előtt. A beengedésnél rögtön egy Ferihegyről ismerős momentum: le kellett adnunk a vizes üvegünket, mivel biztonsági okok miatt nem vihettük be a rendezvény területére.

A beléptetés egyébként minden fennakadás nélkül zajlott, és sorban sem kellett állni, annak ellenére, hogy sokan érkeztek egyszerre a helyszínre. Amit legelőször tesztelni szerettünk volna, az természetesen a sör volt.


750 forintos sör, kártyával nem lehet kifizetni l kép forrása: Pénzcentrum

Amikor túltettük magunkat a 750 forintos korsónkénti áron, akkor még hátra volt egy csalódás: nem tudtunk érte kártyával fizetni. Mivel készpénz nem volt nálunk, ezért teljesen józanul jártuk körbe a promóciós, ételes és egyéb standokat.

Először is a promóció: elképesztően sok cég szeretné az ide kilátogatókkal tudatni, közük van a sporteseményhez. Van kint bank, telekommunikációs óriás, gyógyszercég illetve számtalan más vállalat is. Amit mindenképpen kiemelnénk, az a vizes vb hivatalos boltja.

Itt, a jelenleg minden gyerek és tinédzser kezében megtalálható hand (fidget) spinnertől kezdve (ez egy kézben pörgethető izé), a vizes VB kabbalafiguráin túl, egészen a zászlókig minden megtalálható, ami a szurkoláshoz és a vizes VB életérzéshez elengedhetetlen.

A spinnert 2 500 forintért, a buborékfújót 490 forintért, a kék és rózsaszín kabbalafigurákat pedig 4 990 forintért árulják. A termékek ára tehát nem nevezhető alacsonynak, de kezünkbe véve őket, ezek a világ bármely sporteseményén elmennének, mint promóciós eszközök, a minőségük meglehetősen jónak tűnik.

Akik szeretnének ilyen kis emlékeket hazavinni, de mindeközben valami jót is szeretnének cselekedni, azok számára a Főkefe Nonprofit Kft. kínálata tűnik a legmegfelelőbbnek: olyan vizes VB-s termékeket árulnak, amelyeket megváltozott munkaképességű emberek készítettek.

Ahogy elhagytuk a promóciós részt, egy kisebb ételfaluhoz értünk, a szurkolói zóna Margit hídhoz legközelebb eső részén.

A sörös csalódás után szerencsére az ételeknél mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Már első ránézésre nyugtázzuk, hogy nem a magyar tömegrendezvényeken szokásos kakasherepörkölt, töki pompos, csirke gyros Szentháromság uralja a kínálatot, hanem egész kreatív, jó színvonalúnak tűnő ételeket lehet kapni, változó árakon.

Van Choco Kebab 1 000 és 1 200 forint közötti áron, sós és édes palacsinta 600 és 2 300 forint között. Lehet kapni frissen készült burgonyaszirmokat 900 forintért, de a tengeri ételek kedvelői sem maradnak kínálat nélkül: van sült rák 2 500 forintért illetve sült tintahalkarikát is találunk 1 900 forintért.

Lehet kapni hot dogot 1 090 forintért és különböző szendvicseket is prémium kolbászból, mely ételek ára 1 490 és 1 890 forint között mozog. Grillezett kukoricát is árulnak 750 - 850 forintért, így a vegetáriánusok sem maradnak étel nélkül.

Aki valami hagyományosabb ételre vágyna, az vehet magának hamburgert 1 600 forintér vagy kenyérlángost (tehát a már emlegetett töki pompost) 1 000 forintért.

Három dolgot érdemes még kiemelni:

  • Lassan nincs hazánkban tömegrendezvény pop-up Aldi nélkül, itt is jelen van az élelmiszermulti.
  • A kávé 750 forintba kerül, ami egészen elképesztő, a magyar kávézók 250 és mondjuk 500 forint közötti átlagos árához képest.
  • A fröccs ára is elég magas: egy nagyfröccs ára (ami hat deciliter a rendezvényen) 900 forint.

A területen van szelektív hulladékgyűjtő, így a saját magunk által termelt szeméttől van lehetőségünk környezetkímélő módon megszabadulni.

A második tesztelt helyszínünk a Duna Aréna volt, illetve a mellette található szurkolói zóna. A zónában található kínálatban nem találtunk különbséget az általunk tesztelt margitszigeti zónához képest, a Duna Aréna lelátóin meg nem lehet kapni sem popcornt, sem kólát, sem semmit, ami sportesemény lévén, lehet, hogy csak nekünk volt kicsit meglepő.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.