7 °C Budapest

Horror árak, meglepő ételek a vizes VB-n: ezt mégsem érdemes kihagyni!

2017. július 20. 15:00

Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye zajlik Budapesten és Balatonfüreden. A vizes VB-ről sok mindent lehetett már olvasni a hazai médiában, a Pénzcentrum most arra volt kíváncsi, milyen árakra és körülményekre számíthatnak a szurkolói zónába vagy a helyszínre kilátogató családok.

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy a vizes világbajnokság valóban egyedülálló sportesemény, hazánkban még soha nem rendeztek ekkora méretű sportrendezvényt.

Szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságot, úszó-Európa-bajnokságot és vízilabda-Európa-bajnokságot is rendeztek már Magyarországon számos alkalommal, de ezek a rendezvények méretükben és nézettségükben is messze elmaradnak a jelenleg zajló vizes VB-től.

Az ilyen rendezvényekre jellemző, hogy lehet őket élőben, a helyszínről követni, illetve kijelölnek hivatalos szurkolói zónákat is, ahol nagyobb közösségben, ingyen szoríthatunk kedvenceinkért.

Szurkolói zónát kettőt találunk Budapesten: a Dagály Strandon és a Margitszigeti Atlétikai Centrum (MAC) területén. Mi az utóbbi helyszínre látogattunk ki, hogy megnézzük, milyen programok és főleg, milyen árak várják azokat, akik onnan szeretnék végigizgulni az eseményeket.

A helyszínre való beléptetés két oldalról történik: egyfelől bemehetünk a MAC-pálya Margit híd felöli bejáratánál, illetve kijelöltek belépési pontot a Centenáriumi Emlékműhöz közel eső pályasaroknál is.

Július 19-én, valamivel este hét óra után látogattunk ki a helyszínre, az esti Magyarország-Olaszország férfi vízilabda meccs előtt. A beengedésnél rögtön egy Ferihegyről ismerős momentum: le kellett adnunk a vizes üvegünket, mivel biztonsági okok miatt nem vihettük be a rendezvény területére.

A beléptetés egyébként minden fennakadás nélkül zajlott, és sorban sem kellett állni, annak ellenére, hogy sokan érkeztek egyszerre a helyszínre. Amit legelőször tesztelni szerettünk volna, az természetesen a sör volt.

750 forintos sör, kártyával nem lehet kifizetni l kép forrása: Pénzcentrum

Amikor túltettük magunkat a 750 forintos korsónkénti áron, akkor még hátra volt egy csalódás: nem tudtunk érte kártyával fizetni. Mivel készpénz nem volt nálunk, ezért teljesen józanul jártuk körbe a promóciós, ételes és egyéb standokat.

Először is a promóció: elképesztően sok cég szeretné az ide kilátogatókkal tudatni, közük van a sporteseményhez. Van kint bank, telekommunikációs óriás, gyógyszercég illetve számtalan más vállalat is. Amit mindenképpen kiemelnénk, az a vizes vb hivatalos boltja.

Itt, a jelenleg minden gyerek és tinédzser kezében megtalálható hand (fidget) spinnertől kezdve (ez egy kézben pörgethető izé), a vizes VB kabbalafiguráin túl, egészen a zászlókig minden megtalálható, ami a szurkoláshoz és a vizes VB életérzéshez elengedhetetlen.

A spinnert 2 500 forintért, a buborékfújót 490 forintért, a kék és rózsaszín kabbalafigurákat pedig 4 990 forintért árulják. A termékek ára tehát nem nevezhető alacsonynak, de kezünkbe véve őket, ezek a világ bármely sporteseményén elmennének, mint promóciós eszközök, a minőségük meglehetősen jónak tűnik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Akik szeretnének ilyen kis emlékeket hazavinni, de mindeközben valami jót is szeretnének cselekedni, azok számára a Főkefe Nonprofit Kft. kínálata tűnik a legmegfelelőbbnek: olyan vizes VB-s termékeket árulnak, amelyeket megváltozott munkaképességű emberek készítettek.

Ahogy elhagytuk a promóciós részt, egy kisebb ételfaluhoz értünk, a szurkolói zóna Margit hídhoz legközelebb eső részén.

A sörös csalódás után szerencsére az ételeknél mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Már első ránézésre nyugtázzuk, hogy nem a magyar tömegrendezvényeken szokásos kakasherepörkölt, töki pompos, csirke gyros Szentháromság uralja a kínálatot, hanem egész kreatív, jó színvonalúnak tűnő ételeket lehet kapni, változó árakon.

Van Choco Kebab 1 000 és 1 200 forint közötti áron, sós és édes palacsinta 600 és 2 300 forint között. Lehet kapni frissen készült burgonyaszirmokat 900 forintért, de a tengeri ételek kedvelői sem maradnak kínálat nélkül: van sült rák 2 500 forintért illetve sült tintahalkarikát is találunk 1 900 forintért.

Lehet kapni hot dogot 1 090 forintért és különböző szendvicseket is prémium kolbászból, mely ételek ára 1 490 és 1 890 forint között mozog. Grillezett kukoricát is árulnak 750 - 850 forintért, így a vegetáriánusok sem maradnak étel nélkül.

Aki valami hagyományosabb ételre vágyna, az vehet magának hamburgert 1 600 forintér vagy kenyérlángost (tehát a már emlegetett töki pompost) 1 000 forintért.

Három dolgot érdemes még kiemelni:

  • Lassan nincs hazánkban tömegrendezvény pop-up Aldi nélkül, itt is jelen van az élelmiszermulti.
  • A kávé 750 forintba kerül, ami egészen elképesztő, a magyar kávézók 250 és mondjuk 500 forint közötti átlagos árához képest.
  • A fröccs ára is elég magas: egy nagyfröccs ára (ami hat deciliter a rendezvényen) 900 forint.

A területen van szelektív hulladékgyűjtő, így a saját magunk által termelt szeméttől van lehetőségünk környezetkímélő módon megszabadulni.

A második tesztelt helyszínünk a Duna Aréna volt, illetve a mellette található szurkolói zóna. A zónában található kínálatban nem találtunk különbséget az általunk tesztelt margitszigeti zónához képest, a Duna Aréna lelátóin meg nem lehet kapni sem popcornt, sem kólát, sem semmit, ami sportesemény lévén, lehet, hogy csak nekünk volt kicsit meglepő.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem