2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Holnaptól jöhet a drágulás: nagy változás a boltokban


Holnap lép hatályba a Magyar Élelmiszerkönyv változása. Ennek köszönhetően új fantázianevekkel találkozhatunk a boltokban, és egyes termékek drágábbak is lehetnek.

Augusztus elsejétől több húst kell tartalmaznia bizonyos húskészítményeknek az előírás szerint, ugyanis lejárt a Magyar Élelmiszerkönyv hatályba lépésének egy éves türelmi ideje. Ez alapján az egyes húskészítmények összetétele az alábbiak szerint változik:

  • párizsi legalább 51 százalék hústartalom,
  • virsli legalább 51 százalék hústartalom,
  • krinolin legalább 55 százalék hústartalom,
  • Zala felvágott legalább 60 százalék hústartalom,
  • májasok legalább 25 százalék hústartalom,
  • nyári turista szalámi legalább 65 százalék hústartalom.

Eddig a májkrémeknél elég volt a 12 százalékos hústartalom, tehát elég jelentős a változás, duplájára emelik a kötelező húsarányt. Azoknak a termékeknek az esetében, amelyekben nem növelik a gyártók a húsarányt, nevet kell változtatni, ennek értelmében jöhet a pálcikák, rudacskák, és készítmények korszaka. Azoban viszont, amelyekben emelik a gyártók a húsok arányát, a magasabb bekerülési költségek miatt áremelkedés is várható - írja a Nosalty a Zoom.hu-ra hivatkozva.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.