2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Holnaptól él az idősek vásárlási idősávja: erre készüljön, aki boltba indul


Ma reggel a Facebookon jelentette Orbán Viktor miniszterelnök, hogy rendeletet hoztak az idősek vásárlási sávjának visszavezetéséről. A szabályok azonban nem ugyanazok, mint tavasszal. A Magyar Közlönyben frisseb közzétett rendelet szerint


Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában azt jelentette be ma reggel, az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásároljanak". Hétvégén 8-10-ig vásárolhatnak kizárólag idősek. A pontosság kedvéért kiemelte: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ez a korosztály tartózkodhat a boltban.

A videóból nem derült ki, mikortól és mely üzletekben, és kikre alkalmazandó az újfajta vásárlási idősáv, azonban a frissen megjelent Magyar Közlöny szerint a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet és egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet (= drogériát) és a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet (=gyógyszertárat)

  • hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben,
  • szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben látogathatja saját és családja érdekében minden 65. életévét betöltött személy.

Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben (a továbbiakban: védett vásárlási idősáv) az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. feletti személy tartózkodhat.

Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja

- írja a Közlöny.

A rendelet a kihirdetését követő napon, vagyis holnap, november 25-én lép hatályba.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked