2019. március 18. hétfő Sándor, Ede

Hivatalos: ebben a diszkontban biztosan olcsóbb lesz a tej januártól


A Lidl Magyarország teljes mértékben érvényesíti áraiban a 2019. január 1-jével érvénybe lépő, a tejre vonatkozó áfacsökkentés hatását, sőt a tejek többségénél az adóváltozás mértékénél is nagyobb arányban viszi lejjebb fogyasztói árait.

A kormányzati döntés értelmében 2019. január 1-jétől az UHT és ESL tej áfája a korábbi 18 százalékról 5 százalékra csökken. A 13 százalékos élelmiszeráfa mérséklésével összefüggésben az érintett termékek fogyasztói ára akár 15 százalékkal is csökkenhet. A Lidl Magyarország azt állítja közleményében, hogy együttműködik a kormányzati intézkedés végrehajtásában, így az adóváltozással járó alacsonyabb áfát teljes mértékben érvényesíti a fogyasztói árakban. A vállalat 2018. december közepe óta 4százalékkal magasabb átvevői árakat fizet meg a tejfeldolgozók számára, melyet polci áraiban nem érvényesít.

A Lidl Magyarország az elmúlt évben közel 80 millió liter magyar tejet vett át tejtermelőktől, ezek 10százalékát exportálta, melyek európai Lidl áruházak polcain kerültek értékesítésre. A vállalat közleményében azt írja a kormányzati törekvésekkel összhangban a magyar tejtermelők pozícióját szándékozik tovább erősíteni, valamint a külpiacokra való kijutásukat támogatni.

A hazai piacon legnagyobb mennyiségben értékesített 1,5 százalékos UHT tejek esetében pedig a vásárlók számára biztosít a 15 százalékos árelőnyt a törvény életbe lépését követően. Ezen termékek esetében termékek esetében a polci literenkénti árak a korábbi 175 illetve 199 forint helyett, 149 és 169 forintra csökkennek. A Pilos 2,8 százalékos UHT tej esetében az ár közel 14 százalékkal lesz alacsonyabb, így a jövőben 189 forintos literenkénti áron vásárolható meg az áruházakban.

A Lidl Magyarország elkötelezett amellett, hogy vásárlói mindig magas minőségű, ugyanakkor elérhető árú termékek közül választhassanak áruházaiban. Az áfa és a fogyasztói árak mérséklődésének hatására várhatóan egyre több vásárló számára lesz könnyebben elérhető a Lidl Magyarország által forgalmazott kiváló minőségű magyar tej. A megnövekedett kereslet pedig nagyban hozzájárulhat a hazai termelői szektor fejlődéséhez

 - mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl azt állítja, a jövőben is arra fog törekedni, hogy a vásárlói igények maximális kiszolgálása mellett tovább erősítse a hazai tejfeldolgozókkal és rajtuk keresztül a tejtermelőkkel az együttműködést.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS