2020. január 20. hétfő Fábián, Sebestyén

Hiába adnak nagyon jó béreket a diszkontok, a plázastop visszafogja őket


Nem csak az Aldi, de a Lidl is bőven az átlagon felüli bért fizet, mégsem tudnak a megfelelő ütemben terjeszkedni a Plázastop-törvény miatt - számol be a Világgazdaság.

Az Aldi Magyarországon 143 egységet üzemeltet, heti 40 órás foglalkoztatás esetén, 24 hónapos aldis munkaviszony után bruttó 362 900 forintra, kiemelt üzletek esetében bruttó 406 500 forintra nő a fizetés, a boltvezetőknél pedig 720 400, illetve 828 500 forint az irányadó bruttó bér. A Lidl tavaly márciusban átlagosan 15 százalékos béremelést hajtott végre, így a kezdő bruttó bér 267 és 287 ezer forint között van, ami három év munkaviszony után a bolti eladók esetében 297-317 ezer forintra emelkedett.

Bár Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért felelős ál­lamtitkár úgy nyilatkozott, hogy indokolt esetben az illetékes bizottság az építési, bővítési, átalakítási kérelmek 90 százalékát jóváhagyja, iparági tapasztalatok szerint az elvileg egy-két hónapos átfutás akár fél évig is eltarthat.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS