12 °C Budapest

Hatósági figyelmeztetés: életveszélyes terméket kaphatsz, ha nem vigyázol!

2018. október 14. 17:32

Ezek voltak 2018 41. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes cikkajánlókra.


Hivatalosan is megkezdődött a fűtési szezon, ami egyet jelent azzal is, hogy hamarosan újra mindennapossá válnak a szén-monoxid-mérgezéses esetek. Pedig a veszélyt egy megfelelő szén-monoxid-érzékelő azonnal jelzi! A megfelelő szót fontos kiemelni, hiszen a hatósági vizsgálatok szerint van bőven problémás termék a magyar boltokban. Mutatjuk a legfrissebb "pozitív" és "negatív" terméklistát is. Hatósági figyelmeztetés: életveszélyes termékek a magyar boltok polcaincímű cikkünket ide kattintva olvashatjátok el.

Ha kíváncsi vagy arra, mennyi nyugdíjjárulékot fizettél be eddig, olvasd el Minden magyar dolgozónak van egyéni nyugdíjszámlája: itt rejtegetik című cikkünket. Ebben lépésenként mutatjuk, hogyan érheted el az összesítést arról, mennyit fizettél be eddig az állami rendszerbe.

A héten beszámoltunk arról is, hogy hány magyar nyugdíjas örülhet a több mint félmilliós nyugdjának. Cikkünkbőlaz is kiderül, hányan vannak, akik 50 és 100 ezer, valamint 100 és 200 ezer forint közötti öregségi nyugdíjban részesülnek, és hányan, akik 700 és 800 ezer forint közötti öregségi nyugdíjat kapnak.

Manapság a generációk sokkal gyorsabb ütemben váltják egymást a munkahelyeken, és a technikai fejlődéssel összefüggésben egyre nagyobb különbségek vannak az egyes generációk képviselői között, ami komoly kihívást jelent a munkáltatók számára. De mi a baj a mai fiatalokkal? Valóban képtelenek felelősségteljes munkát vállalni? 9 gyanús jel: ha ez így megy tovább, a Z generációval kihal az emberiségcímű cikkünkben ennek jártunk utána.

Dübörög a magyar falulottó: százezreket forgatnak a vidéki családokcímű cikkünkben bemutattuk Győrújfalut, ahol a lakosok évek óta közösen lottóznak, ha a főnyeremény egymilliárd forint fölé kúszik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Írtunk arról is, hogy a hétről hétre esedékes akciók mellett a legnagyobb magyar áruházak szinte napi szinten brutálisan leakciózzák azoknak az élelmiszereknek az árát, melyek lejárati ideje vészesen közeleg. Ezek az akciók pedig az egyes áruházakban akár a 90 százalékot is elérhetik, de általában fél áron már igen jó vételeket lehet csinálni. Eláruljuk, mire érdemes figyelni. Olvasd el 50-90 százalékos akciók a Tescóban, Sparban, Auchanban: nem verik nagy dobra című cikkünket!

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem