14 °C Budapest

Gyomorforgató körülmények egy Békés megyei vágóhídon: csak erős idegzetűeknek!

2019. január 23. 12:01

Nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertés vágóhíd ellenőrzése során. A súlyos higiéniai hiányosságokkal működő élelmiszer-előállító egységnél az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték. Az üzemben tapasztalt élelmiszerbiztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, valamint 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vont ki a forgalomból.


Erősen kifogásolható higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei az egyik Békés megyei sertés vágóhídon, ahol január közepén folytattak helyszíni vizsgálatot. Az ellenőrzés időpontjában az üzem vágócsarnokában nem működtek az eszközfertőtlenítők, több helyen rozsdásak voltak a fém berendezési tárgyak.

Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött. Az élelmiszertároló ládákat közvetlenül a padozaton tárolták. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt.

A súlyos higiéniai hiányosságokat tetézte, hogy az egységnél az állati eredetű melléktermékek égetését lejárt ideiglenes működési engedély birtokában végezték, az élelmiszer-előállítás során a darabolási tevékenységet pedig engedély nélkül folytatták.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Nébih - a fent részletezett élelmiszerbiztonsági problémák miatt - azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, a fellelt 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket pedig kivonta a forgalomból. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem