2019. február 22. péntek Gerzson

Gigabírságot kapott a Mastercard: így károsították meg a kártyahasználókat


570,566 millió eurós (kb. 180 milliárd forintos) gigabírságot osztott ki az Európai Bizottság a Mastercardnak, amiért a cég mesterségesen megemelte a kártyahasználati díjait, ezzel megakadályozva, hogy kiskereskedők más tagállamokban kedvezőbb ajánlatokat választhassanak - írja az Index.

Nagyösszegű, kb. 180 milliárd forintos bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Mastercardra. A Bizottság honlapján olvasható indoklás szerint amikor valaki hitelkártyával vagy bankkártyával fizet online vagy egy boltban, a kiskereskedő bankja díjat fizet a kártyatulajdonos bankjának. A boltok ezt a díjat általában beépítik az árazásukba. Viszont mivel a Mastercard az ügyfeleitől elvárta, hogy azt a díjat alkalmazzák, ami az eladó országában helyileg érvényes, végeredményben megkárosította a kártyahasználókat is.

A 2013-ban kezdődő vizsgálat most bírsággal zárult, amiből azonban az Európai Bizottság 10 százalékot engedett, mert a Mastercard együttműködő volt a vizsgálatok során.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 44 388 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 12,57%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 46 911 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, az OTP, valamint az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS