2019. április 21. vasárnap Konrád

Gigabírságot kapott a Mastercard: így károsították meg a kártyahasználókat


570,566 millió eurós (kb. 180 milliárd forintos) gigabírságot osztott ki az Európai Bizottság a Mastercardnak, amiért a cég mesterségesen megemelte a kártyahasználati díjait, ezzel megakadályozva, hogy kiskereskedők más tagállamokban kedvezőbb ajánlatokat választhassanak - írja az Index.

Nagyösszegű, kb. 180 milliárd forintos bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Mastercardra. A Bizottság honlapján olvasható indoklás szerint amikor valaki hitelkártyával vagy bankkártyával fizet online vagy egy boltban, a kiskereskedő bankja díjat fizet a kártyatulajdonos bankjának. A boltok ezt a díjat általában beépítik az árazásukba. Viszont mivel a Mastercard az ügyfeleitől elvárta, hogy azt a díjat alkalmazzák, ami az eladó országában helyileg érvényes, végeredményben megkárosította a kártyahasználókat is.

A 2013-ban kezdődő vizsgálat most bírsággal zárult, amiből azonban az Európai Bizottság 10 százalékot engedett, mert a Mastercard együttműködő volt a vizsgálatok során.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk