14 °C Budapest

Fontos újítás élesedett a magyar banknál: minden MasterCard-os ügyfelet érint

2021. március 8. 12:31

A Takarékbank a mai nappal elérhetővé tette Mastercard-kártyás ügyfeleinek az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatást, amellyel biztonságosan fizethet, anélkül, hogy másnak átadná bankkártyáját vagy készpénzt használna. A Takarékbank Visa-kártyás ügyfelei tavaly november óta tudják használni a szolgáltatást.

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfélnek egyszerűen csak a kártyaelfogadó terminál közelébe kell tartania iPhone-ját, vagy Apple Watch okosóráját. Minden Apple Pay tranzakció biztonságos, mivel ujjlenyomat-felismerővel (Touch ID), arcfelismerővel (Face ID) vagy az eszközjelszóval azonosítja a tulajdonost, valamint egyszer használatos biztonsági kóddal hagyja jóvá a tranzakciót. Az Apple Payt elfogadják szinten minden elfogadóhelyen, üzletben, ahol bankkártyás fizetésre van lehetőség.

Az ügyfelek emellett használhatják az Apple Pay fizetést iPhone-on, iPaden és Mac számítógépen keresztül is, amivel gyorsabbá és kényelmesebbé válik a vásárlás az iOS-applikációkban és az interneten. Az Apple Payjel könnyen fizethet a többi között ételrendelésekért és házhoz szállított élelmiszerekért, online vásárlások során vagy parkolásnál. Ezen kívül az Apple Pay használható fizetésre az Apple Watch-on elérhető iOS-alkalmazásokban.

Az Apple Pay lényege a biztonság és a személyes adatok védelme. Amikor az ügyfél bank- vagy hitelkártyájával fizet, a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi eszközazonosítót hoznak létre, amelyet titkosítanak, és biztonságosan tárolnak a mobilkészülék erre a célra kifejlesztett, iparági szabványoknak megfelelő biztonsági moduljában (Secure Element).

Az Apple Payt egyszerű beállítani, iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a "+" jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Takarékbank Mastercard kártyáját. Miután az ügyfél hozzáadta kártyáját iPhone, Apple Watch, iPad, illetve Mac készülékéhez, rögtön használhatja az Apple Payt fizetésre. Az ügyfelek az új szolgáltatás mellé továbbra is megkapják a Takarékbank Mastercard kártyáihoz járó kedvezményeket és előnyöket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem