15 °C Budapest

Fontos újdonság a magyar lottózókban: sokaknak nagy segítség

2021. március 22. 15:34

A nemzeti lottótársaság a 2019 végén indult tesztprogram kedvező tapasztalatai és a visszajelzések nyomán 2021 januárjától az eddigi 27 értékesítőhely mellett további 33 lottózóban tette elérhetővé a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) KONTAKT elnevezésű jelnyelvi videótolmács szolgáltatását. A fejlesztéssel a Szerencsejáték Zrt. hazánk második legnagyobb ilyen jellegű hálózatát hozta létre vállalati szinten, amelynek célja, hogy a siket és nagyothalló játékosok részére is biztosítsa a változó vásárlói igényeknek megfelelő széles körű tájékoztatást, tovább emelve az ügyfelek komfortérzetét és kiszolgálásuk színvonalát.

A SINOSZ által működtetett KONTAKT szolgáltatás videótolmács biztosításával, az esetleges kommunikációs nehézségeket feloldva segíti elő a hivatali és egyéb ügyintézést a jelnyelvet alkalmazó siket és írótolmácsolást igénylő nagyothalló személyek számára is. A tolmács a lottózói eladó számára hangzó nyelvre fordítja az érintett játékos jelnyelvi mondanivalóját, míg a siket személy számára jelnyelven interpretálja a másik fél beszédét, a jelnyelvet nem használó nagyothalló személyek kommunikációját pedig a szájról olvasás mellett az írótolmácsolás segíti.

Felelős állami vállalatként a nemzeti lottótársaság elkötelezett a fogyatékossággal élő személyek társadalmi integrációjának elősegítése iránt, e céllal kiterjedt és Magyarországon úttörőnek számító foglakoztatási és szemléletformáló tevékenységet folytat. A Szerencsejáték Zrt. 2003-ban létrehozott karitatív értékesítői hálózatában jelenleg 70 településen közel 180 megváltozott munkaképességű kolléga dolgozik akadálymentes környezetben, köztük siket és nagyothalló személyek egyaránt. Felelős foglalkoztatási gyakorlatával a társaság példát kíván mutatni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb megváltozott munkaképességű személy a munkaerőpiac hasznos tagjának érezhesse magát.

A foglalkoztatási programként induló fogyatékosságügyi tevékenység ma már a Szerencsejáték Zrt. működésének számos területét áthatja, a termék- és kereskedelmi hálózatfejlesztésen, illetve dolgozói oktatáson át a reklámkampányokig.

A fogyatékossággal élő emberek számára a legfontosabb segítséget az önálló életvitelt segítő programok és az ezt támogató személyes, valamint munkahelyi aktivitások jelentik. A Szerencsejáték Zrt., mint munkaadó ebben kíván jó példát felmutatni, amikor a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés feltételeit megteremti fogyatékossággal élő munkatársainak és játékosainak is

- emelte ki Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. Karitatív Osztályának vezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Szerencsejáték Zrt. hosszú évek óta elkötelezett társunk a befogadó társadalom felé vezető úton, legyen szó a siket és nagyothalló emberek munkaerő-piaci inklúziójának ügyéről vagy a vásárlóik számára megteremtett egyenlő esélyű hozzáférésről. A fogyatékossággal élő emberek egyenlő partnerek szeretnének lenni az élet minden területén, munkavállalóként és vásárlóként egyaránt, s vannak olyan szervezetek, akik ezt felismerték és megértették. Ilyen jeles vállalat a Szerencsejáték Zrt. is

- hangsúlyozta Hangya Dóra, a SINOSZ munkaerő-piaci szolgáltatás vezetője. A KSH 2011. évi népszámlálás önbevalláson alapuló adatai szerint hazánkban 63 014 nagyothalló és 8571 siket ember él, azonban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becsült adatai szerint a hazánkban élő hallássérültek száma eléri a lakosság 10%-át, így a nemzeti lottótársaság által bevezetett megoldás széles potenciális felhasználói kört szolgál ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem