2018. október 16. kedd Gál

Foghatják a fejüket a magyar háziasszonyok: népi kedvenc válik lassan luxussá


Óriási dráguláson van túl jó néhány élelmiszer a hazai boltokban. Január óta a fejes káposzta 64 százalékot drágult, a citromért 38 százalékkal kell többet fizetni, az alma ára pedig 32 százalékot emelkedett. Mutatjuk, mely élelmiszerek drágultak a leginkább január óta, illetve 2017 júliusához viszonyítva.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, júliusi adatai szerint népszerű élelmiszerek lettek sokkal drágábbak január óta és tavaly júliushoz képest is. Mind január és július között, mind pedig 2017. júliusához viszonyítva, a statisztikusok által figyelt élelmiszerek közül messze a fejes káposzta ára lőtt ki a legdinamikusabban, de a citromért is több mint egyharmadával kell többet fizetni, mint januárban. A fejes káposztával kapcsolatban különösen fádalmas, hogy nincs olyan étel, ami jobban illene a magyar gyomorhoz - legalábbis Apor Péter történetíró szerint.

Nézzük tehát, a január óta leginkább megdrágult élelmiszert:

Ha pedig ki szeretnénk szűrni a naptárhatást, tehát azt, hogy néhány termék esetében természetes, hogy télen olcsóbbak, mint nyáron, akkor mutatjuk, hogy 2017 júliusához képest, mely termékek drágultak a leggyorsabb ütemben:

Mutatjuk az átlagárakat is, amelyek alapján számoltunk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Pörögnek a pesti bérletautomaták: kaszálnak az ügyeskedők is
Nagyon pörög az automatás jegyvásárlás, és ezzel együtt a bűnözés is megjelent a gépek környékén.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk