Filléres topbort árul az Auchan: még nem késő lecsapni a noname csúcsitalokra

2019. november 6. 16:45

Két új, meglepően jó borral lehet gazdagabb az ember az Auchan új kollekciójából. Az egyes palackok ára bár nem az 1 000 forintos kategóriában mozog, a vásárlók minden bizonnyal megtalálják majd a számításaikat. Nem kellenek hát ide hangzatos neve, drága árcédulák vagy megannyi jól mutató, semmitmondó kitüntetés az italok csomagolásán... hiszen mindezeken túl is bőven van élet a hiper polcai között keresgélve.

Könnyű beleesni abba a hibába, hogy az ember különböző plecsniknek, díjaknak felülve választ magának bort. Egy friss kutatás szerint annyira sokat számítanak a címkén lévő kitüntetések, hogy a vásárlók akár hétszer annyi darabot is vesznek ilyen termékekből, mint a simákból. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy 

nem feltétlenül a legjobb termékek kerülnek ki győztesen a különféle borversenyeken!

Éppen ezért inkább azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy ne, vagy ne csak a címke alapján válogassanak a borok között. Az ilyen sikersztorikra lehet most jó példa az Auchan új kollekciójának, a szakértő által csak "Auchan-árvának" nevezett, rangrejtett két palackja:

  • a  Corbières Boutenac és 
  • a Minervois la Livinière.

Amik a nevük, illetve a gyártójuk alapján a Művelt Alkoholista szakírója szerint korántsem olyan nedűk, amiktől az ember önkéntelenül a pénztárcájához kapna. Ettől függetlenül a borok kellemes meglepetést okoztak. A Corbières Boutenac 2017-ről a szakértő azt írja, hogy

ez az egyik legjobb carignan, amit valaha kóstoltam. Nagyon érett, behízelgő, édes tónusú bor. Az illatban a fő motívum a cseresznyelikőr és a cseresznyebefőtt, amit virágos, kakaóvajas, borókabogyós felhangok kísérnek. A korty szaftos, enyhén alkoholédes, a gazdagsága ellenére is friss.

Ez a leírás összesen 6 pontot ért, a palack ára pedig 2 500 forint. Ugyanennyibe kerül cikkünk másik versenyzője is a Minervois la Livinière, amiről a következő volt a szakértő véleménye:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

inden ízében érződik, hogy markáns fajtákból készült tőrőlmetszett déli bor. Ráadásul, nagyon jól elkészített bor. Az illat komplex és karakteres, gazdagon gyümölcsös (a fekete oldalra húz), gazdagon fűszeres (oregánó, borókabogyó) és határozottan földes (ázott erdei talaj). Izgalmasan billeg a vonzó és a furcsa határán. [...] A lecsengés szedres, enyhén kesernyés, fűszeres, teljesen száraz és hosszú.

A leírás egyébként minimum 6 pontot ért 2 500 forintért, és ez a bor komplexitásában verte a Corbières Boutenac-ot, ám a Művelt Alkoholista véleménye szerint utóbbi sokkal megnyerőbb volt. Így a kóstolás végszava szerint, aki szereti az ilyen fajta borokat, az minden bizonnyal "meg fogja találni a számítását" a fenn említett két palackkal. És még csak neves plecsnik sem kellettek mindehhez.

Így válassz magadnak tökéletes bort!

  • Ha valamilyen versenyplecsnit látsz a cimkén, az még nem jelenti azt, hogy a bor mindenképpen kifogásolható: vásárlás előtt nézz utána a megmérettetésnek! Ha valamilyen nívós elismerésről van szó, az mindenképpen jót jelenthet.
  • Azokat se hagyd ki, amelyeken egyáltalán nem jelölnek versenyrészvételt: ugyanis sok jó picészet nem engedheti meg magának, hogy elinduljon egy-egy külföldi megmérettetésen, inkább máshová összpontosítja a marketingbüdzsét.
  • Használd ki a technológia adta lehetőségeket: nézz utána a termékeknek, mielőtt elindulsz a boltba megnézheted például a Pénzcentrumon is, hogy a szakértők milyen borokat ajánlanak a hiperekből. Emellett rengeteg olyan oldal van, ahol a vásárlók értékelhetik a borokat.
  • Bízz a saját ízlésedben: nem ritka, hogy a boltokban kóstolót kínálnak a termékekből. Ne légy rest, próbáld végig a kínálatot, abból nem lehet baj! Persze, ha kocsival vagy, akkor egy kicsit komplikáltabb az ügy, de a szakemberek így is azt ajánlják, ne fél kísérletezni, próbálgasd végig a borokat, hogy megtaláld a megfelelőt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm