13 °C Budapest

Filléres tippek megfázás, nátha ellen: nem, nem gyógyszerekről van szó

2018. december 1. 11:30

Egy kis odafigyeléssel természetes hozzávalókkal is megelőzhetőek a felsőlégúti, megfázásos panaszok. Mutatjuk a bükki füvesember filléres praktikáit.

Itt a tél, és vele a felsőlégúti, megfázásos, náthás tünetek is gombamód szaporodnak. Nem kell azonban rögvest és minden esetben gyógyszerekhez nyúlni, érdemes lehet kipróbálni alternatív, gyógynövényes gyógymódokat is. Erre ad tippeket Szabó Gyuri bácsi, bükki füvesember.

Eldugult orr

Segít rajta a diólevélteával való belső mosogatás, vagy a gyógynövényes inhalálás: egy edénybe öntsenek kamilla, kakukkfű-, bodza- vagy borsmentateát, hajoljanak fölé és szippantsák be mélyen a gőzt. Takarják be fejüket egy törülközővel, hogy ne illanjon el a gyógyító meleg levegő. Fülgyulladás, torokgyulladás esetén is hasonló módon járjanak el. Kisgyerek is kezelhető ilyen módon, de mellé felnőtt felügyelete kell, nehogy leforrázza magát, legegyszerűbb, ha a kisgyereket ölbe vesszük.

A patikában kapható fiziológiai sóoldat, szintén nagyon hatásos. Otthon is készíthetnek ilyet egy liter forró vízhez egy evőkanál nagyszemű tengeri sót hozzáadva. Vigyázat, több só irritálhatja a nyálkahártyát! Langyosra hűtve mossák vele belülről az orrjáratokat. 

Torokfájás

Gargarizáljanak naponta háromszor zsályából, kamillából, borsmentából vagy apróbojtorjánból készült langyos, szűrt teával. Ezekből a gyógynövényekből teát is igyanak, keverhetik őket egyenlő arányban. Ebből a füvesember naponta 2-3 csészét ajánl. 

Egy másik recept: egy fél citrom levét egy fél pohár vízbe öntjük, hozzáadunk egy kanál mézet, ezt kortyolgatjuk hidegen. Nyugtató és fájdalomcsillapító hatása van.  

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Köhögés

Bodza, szurokfű, útifű a legjobb gyógynövények köhögésre. Útifűből sűrű szirupot is készíthetnek, még találnak friss növényt. Egy üveg aljára megmosott friss útifű leveleket teszünk, majd ugyanolyan vastagságú réteg cukrot adunk hozzá. Ismét útifű réteg következik, majd ismét cukor, míg az edény meg nem telik. Két hétig szobahőmérsékleten lefedve állni hagyjuk, naponta megforgatjuk. Ha kész, naponta 1-3 evőkanállal iszunk belőle magában vagy hígítva. Gyerekek különösen szeretik.

Ha éjszaka nagyon köhögnek, lefekvés előtt kapjanak be egy kanál olívaolajat. Készítsenek mézet az éjjeliszekrényre, jól csillapítja a makacs köhögést.

Nátha

Izzasztó hatású a bodza teája. Keverhetnek bele hársat, csalánt, borsmentát. Minél forróbban tudják inni, annál jobb. Lehetőleg már ágyban fekve igyák, akkor izzadnak tőle a legjobban. Rendkívül hatásos ilyenkor a forró lábfürdő is. Ágyban fekve kell meginni a következő italt is, mely izzasztó hatásával messze űzi a bacilusokat: egy ágacska friss kakukkfű (száraz is megteszi) leforrázva 2,5 dl forró vízzel, hagyjuk ázni és hűlni 15 percig, majd egy kanál mézet és két teáskanál citromlevet adjunk hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm