8 °C Budapest

Filléres magyar borokat méltat a külföldi szaksajtó: itt veheted meg

2018. szeptember 6. 14:32

Közép-európai borokat méltat a brit Independent szakírója, John Clarke. Kiemeli, hogy ma már tényleg nem kell vagyonokat fizetni, ha valaki igazán jó bort szeretne kóstolni a térségből, és példaként jó néhány magyar bort ajánl az olvasók figyelmébe. Azt írja, ha valaki tényleg kiváló italt szeretne a legjobb áron, akkor Kovács Nimród 2015-ös Monopole Blues Kékfrankosát érdemes beszereznie.

Jó áron jó bort inni? Nem lehetetlen - írja John Calrke a brit Independenten megjelent cikkében, amelyben közép-európai borokat méltat. A legjobb ár-érték arányú borokat felsoroló 14-es listán 5 magyar tétel szerepel, ezek a következők:

Megyer Tokaj Furmint 2015 : száraz furmint citrusokkal és élénk savakkal. Az ital Magyarországon is beszerezhető többek között az Auchanban is, ahol palackja 1299 forintba kerül. Találtunk olyan webshopot, ahol viszont 1740 forintért árulják. A pincészet honlapján azt írják, a vásárlást követő 2-3 évben érdemes elfogyasztani.

Korona Egri Bikavér 2015: az egri borvidék ikonikus vörösbora a pincészetben 1490 forintért szerezhető be, a leírás alapján mély rubinszinű bársonyos, fűszeres zamatú. Nem kell viszont Heves megyéig menne, ha be szeretnénk szerezni az italt, a GRoby-ban 1150 forintért lehet megkapni.

Kovács Nimród Monopole 777 2015: hiába írja a brit író, hogy ez a bor nem túl drága, azért a többi magyarhoz képest jóval többet kell érte fizetni. palackja nagyjából 5000 forintba kerül Magyarországon. A leírás alapján illatban ribizli, málna, enyhe bőrös jegyek keverednek a dohánnyal. Elegáns, kirobbanóan gyümölcsös.

Egy Kis Furmint 2017: "Visszafogottan zöldfűszeres és citrusos illatú bor. Kóstolva élénk savak jellemzik sok citrussal, barackkal. Könnyed, igazi gasztrobor" - írja az egyik webshop a borral kapcsolatban. A Barta pincészet furmintjának palackja itt 3790 forintba kerül, a pincészet webshopjából viszont 3500 forintért lehet megrendelni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kovács Nimród Monopole Blues Kékfrankos 2015: Szilva, cseresznye és étcsokoládé aromája válik eggyé a kiegyensúlyozott savakkal, selymes tanninokkal, s ez a harmónia az évek múlásával csak még szebb és élvezetesebb lesz - olvasható a bor leírásában a pincészet honlapján. Az ital palackja 3350 forintért szerezhető be az egyik webshopról.

A listán szerepel még egy tétel, amely Magyarországon szüretelt zöld velteliniből készült, viszont egy brit pincészet palackozza. A 2017-es Majestic Loves Gruner Veltliner boráról van szó, amelyet 7 fontért lehet beszerezni az Egyesült Királyságban, vagyis palackja nagyjából 2500 forint.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm