5 °C Budapest

Filléres csúcsbort árul az Auchan: ez jobb, mint a szuperdrága palackok

2020. január 23. 16:29

Már bőven 2 000 forint alatt is találni olyan borokat, amik abszolút "best buynak" minősülnek a szakértő szerint. Sőt egyes nedűk esetében az olcsóbb termékekkel még jobban is járunk, mint a drágábbakkal. Mutatjuk az Auchan aktuális üdvöskéjét, amire érdemes lehet vadászni a boltok polcai között. 

Mára már rég a múlté, hogy csak szuperdrágán lehet jó minőségű italokat vásárolni. Kiváltképp igaz ez a borok világára, amiben a legnagyobb magyar áruházak is folyamatosan bővülő, minőségi nedűkkel tartják frissen polcaikat. Mindezt ráadásul úgy, hogy egy-egy különlegesebb darabért sem kell az embernek mélyen a pénztárcájába nyúlnia. 

A most terítékre kerülő darab például a Domaine de Versailles Chinon 2018., amit az Auchan hipermarketek polcain lehet fellelni. Ez a palack el Loire-völgyi cabernet franc, mely fajtáról a Művelt Alkoholista szakírója azt írja, hogy a "kevesebb több", ami jelent esetben azt jelenti, hogy 

az olcsó és egyszerű, nagy tételben készülő borok viszonylag megbízhatók, ergo stabilabb technológiával készülnek, míg a kézművesség itt egyenlő a 80 százalékos borhiba valószínűséggel.

A szakértő szerint tehát még jobban is jár az ember, ha nem egyből arra hajt, hogy jó drága bort vegyen, az majd biztos finom lesz. Hiszen a helyzet jelen esetben éppen a fordítottja. Mostani versenyzőnk ugyanis palackonként 1 800 forintba kerül az Auchanban, és a Művelt Alkoholista szerint abszolút "best buynak" számít a piacon:

hűvös karakterű, jellegzetesen fűszeres, és az alacsony alkoholtartalomnak hála felettébb jól csúszik. Csak az itt készülő franc-oknak van ilyen illata és íze. Szép, érett tannin gondoskodik a tartásról, a finisre is megmarad a kerekség érzete. Kiforrott, szép alapbor.

Mindez az értékelés 5,5 pontot ért a portál értékelési listáján, és meg is kapta a kiváló ár/érték arányú plecsnit. Érdemes tehát a hiper polcai között kutakodni... Sőt, további akciós ajánlatokért édemes átfutni a Pénzcentrum Akciók oldalát!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem