2018. december 13. csütörtök Luca, Otília

Filléres csúcsborok a Lidlben: ezt keresd a polcokon


Ha a hétvégén vásárolni mész, érdemes betérni a Lidlbe, ugyanis kiváló bort kaphatsz mindössze 1200 forintért.

Ha valaki a hétvégén bevásárlást tervez, érdemes betérni a Lidlbe is. Múlt héten ugyanis francia hetek voltak, kiváló francia borokat lehetett beszerezni - legalábbis a Művelt Alkoholista blog írója szerint. A Séguret Cotes du Rhone Villages 2017 például egészen kiválónak ígérkezik, különösen, hogy mindössze 1600 forintba kerül.

Egy igazi CdR Villages, nincs alsópolcos feelingje. Szederkoncentrátum, szuperérett alapanyagból. Öblös korty, egész testes, ugyanakkor fanyar, feszes, tanninosan strukturált és sava is van. Arányos, de picit még harap; leginkább erőteljes, és lehet szeretni érte. 1600 forint és 10 pont, best buy

- írja a szakíró. A 10-11 pontos  értékelés azt jelenti, az író szívesen inná máskor is, és föl is ismerné, ha legközelebb kóstolná.

Ugyancsak jó vétel a Chateau Saint-Antoine Cuvée Édith 2016, Bordeaux Superior.

Klasszikus bordeaux-i, persze kicsiben, de ezt már lehet élvezni is. Csiszolt, elegáns; a korty, mint a selyem, a belépőboros súly mellett is van szövete, sűrűsűge. Micsoda egyensúly! Remek évjáratról mesél. 1200 forintért kiváló vétel (9 pont)

 - írják róla. A 9 pont annyit tesz, a szakértő szívesen inná máskor is, "hibái, aránytalanságai tolerálhatóak, ill. jól elkészített, ám kissé arctalan bor".

Ugyancsak jól járnak a vásárlók a Chateau Haut-Plaisance, Montagne Saint-Emilion 2016-el.

Tankönyv szerint hozza a jobbparti jelleget. Édesebb illat markáns tölgyes jegyekkel, kóstolva puhább, lágyabb, mint az Édith Cuvée, a tannin csak a finisben kerül elő, akkor viszont markánsabban jelentkezik. A fa integrálatlan, kissé nyers még rajta, bár ezzel együtt is szimpatikus. Fenti társa nemesebb, egy fokkal jobb. Kicsit soknak találom érte a 2300 forintot (8/9 pont).

Utóbbi tehát a legdrágább tétel, viszont az író szerint közel sem ez a legjobb a három közül. Érdemes tehát nyitott szemmel járni! A fentieken kívül egyébként sok, különleges bort be lehet szerezni a héten, mielőtt útnak indulnál, célszerű átlapozni az e heti akciós újságokat, amiket ide kattintva találsz meg.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk