12 °C Budapest

Ezzel a módszerrel mehetsz tutira az Ötöslottón: kicsit drága, de működik

2018. szeptember 8. 13:00

Immáron 13 hete nem volt 5 találatos szelvény az Ötöslottón, amely a főnyeremény nagyságán is meglátszik, hiszen az már meghaladja az 1,5 milliárd forintot. Ez még jócskán elmarad a korábbi rekordnyereményektől, ettől függetlenül valószínűleg kevesen vannak, akik ne elégednének meg már ezzel az összeggel is. De mégis mekkora esélyünk van arra, hogy mi töltsük ki a győztes szelvényt, illetve növelhetjük-e az esélyeinket valamilyen trükkel?

A Pénzcentrum ma este is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19:25-re az is kiderül, elvitte-e valaki az 1 milliárd 590 millió forintos főnyereményt.

Azzal mindenki tisztában van, hogy csak minimális esélyünk van arra, hogy éppen az általunk megtippelt 5 szám legyen az, melyet kihúznak az Ötöslottó sorsolásakor. Ennek ellenére hétről hétre rengetegen vannak azok, akik adnak egy esélyt a szerencséjüknek, és vesznek egy szelvényt. Ez érthető is valahol, hiszen mégiscsak csábító gondolat, hogy egy 250 forintos szelvénnyel akár több milliárd forintot is nyerhetünk.

Már a mostani, 1,59 milliárd forintos főnyeremény is elegendő a sokak számára elérhetetlen anyagi biztonsághoz, függetlenséghez. Pedig ez az összeg még jóval alacsonyabb az Ötöslottó korábbi rekordnyereményeinél, hiszen a jelenlegi Top10-es lista utolsó helyén egy 2009-ben elvitt, közel 2,2 milliárd forintos összeg található. A lista első helyén pedig az a közel 5,1 milliárd forintos főnyeremény áll, melyet még 2003-ban, tehát már 15 éve vitt el egy szerencsés játékos.

Lehet-e biztosra menni?

A várható főnyeremény emelkedését látva bizonyára sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon tehetnek-e valamit azért, hogy ne csak a puszta szerencséjükre kelljen hagyatkozni a számok megjátszásakor. Az igazság azonban az, hogy csak akkor lehetnénk biztosak abban, hogy miénk lesz a győztes szelvény, ha megjátsszuk az összes lehetséges számkombinációt. Ez pedig egyáltalán nem kevés: az Ötöslottó esetén ugyanis 1:43 949 268 az esélyünk arra, hogy eltaláljuk a győztes számkombinációt.

Tehát közel 44 millió lehetséges számkombináció van, amelyek megjátszása már csak technikai értelemben is nehezen kivitelezhető lenne. De tételezzük fel, hogy ez könnyedén megoldható, attól még mindig ott a kérdés, hogy megéri-e anyagilag? Jelenleg ugyanis 250 forintba kerül egy szelvény, tehát az összes lehetséges kombináció megjátszása 10 987 317 000 forintba kerülne. Tehát egyszerűen nem érné meg anyagilag sem biztosra menni, hiszen még az elsőszámú rekordnyeremény is csupán ennek az összegnek a fele volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

De hasonló a helyzet a Hatoslottó esetében is, ahol 2 036 265 000 forintra lenne szükségünk az összes lehetséges kombináció megjátszására, miközben a jelenlegi várható főnyeremény mindössze 350 millió forint. De nem képez kivételt az Eurojackpot sem, hiszen az államközi szuperlottó maximális főnyereménye 90 millió euró (nagyjából 27 milliárd forint), miközben az összes kombináció megjátszása 64 834 056 000 forintba kerülne. Elmondható tehát, hogy tényleg csak a vak szerencsénkre támaszkodhatunk, amikor egy-egy lottónyeremény elvitelében bízunk.

Ésszerű "befektetés"?

Persze mondhatjuk, hogy még így is megérheti, hiszen - maradva az Ötöslottónál - mindössze 250 forintos "befektetéssel" megvesszük magunknak az esélyt egy akár több milliárd forintos nyereményre, és vele a könnyű életre. Ez persze jól hangzik, ám ha belegondolunk, akkor a játék úgy lenne igazán "tisztességes", ha akkora nyereményre lenne esélyünk, mint amekkora esélyünk van a győzelemre. Ez pedig akkor lenne így, ha a 250 forintos szelvény megvásárlásával a már említett, közel 11 milliárd forintos összeg megnyerésére kapnánk esélyt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem