8 °C Budapest

Ezzel a kártyával spórolnak súlyos ezreket a magyarok: rengeteg zsebben ott lapul

2020. február 28. 14:39

Elég szoros volt a verseny a Pénzcentrum szavazásán, végül azonban a papírforma évényesült a pontgyűjtőkártyák versenyében. Kijelenthető, hogy szinte minden magyar háztartásban lehet legálább egy plasztik, amelyre gyűlnek a pontok a vásárlások után.

Elég szoros versennyel zárult a Pénzcentrum szavazása: hétfő reggeli, pontyűjtőkártyákról szóló cikkünkben arra voltun kíváncsiak, hogy olvasóink melyik rendszerben gyűjtik az egységeket a vásárlások/tankolások után. Ugyanis, ahogy kiderült, minden magyar háztartásban van legalább egyféle kedvezménykártya. Hiszen a KSH a 2016-os mikrocenzusán 4 millió 21 ezer magyar háztartást mért, és a vállalatok közlése szerint ennél jóval több kártya van forgalomban:

  • Az Auchannál három típusú bizalomkártya érhető el: az Auchan kártya, a Bizalom kártya, és a Business Bizalom kártya. E három fajtából összesen 1,3 millió van forgalomban.
  • A Tescónál nagyjából 2,5 millió Clubcardot regisztráltak.
  • A SuperShopnak több mint 3 millió kártyája van forgalomban.

A Mol-nál üzleti titokként kezelik a Multipont kártyák adatait - így a többi kérdésünkre sem válaszoltak-, ahogyan a Shellnél is a ClubSmart kártyákét - utóbbi azért annyit elmondott kérdésünkre, hogy szinte minden második vásárlás alkalmával kerülnek pontok az egyes kártyákra.

A cikkben lévő szavazásra több mint 4300-an kattintottak, figyelembe véve a fenti adatokat, több kártyát is meg lehetett jelölni a voksoláson. A szavazásunk eredménye egyébként nagyjából összefügg a forgalomban lévő kártyák számával. Az ötösből a dobogó harmadik fokára az Auchan kártyái állhattak (a háromféle kártyát egy opció alá tettük), második lett majdnem 500-zal több szavazattal a Tesco ClubCard lett, és az abszolút győztes a SuperShop lett, amiből a legtöbb van forgalomban Magyarországon. És arányaiban is nagyjából tükröződnek a kiadott plasztikok: SuperShop-ból több mint duplaannyi van, mint az Auchan kártyáiból, a szavazáson is majdnem kétszer többet kapott a SuperShop.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem