7 °C Budapest

Ezt rontja el a legtöbb vásárló karácsony előtt: nem is tudják, mekkorát tévednek

2020. november 9. 09:45

Évről évre népszerű a több mint 3,3 millió magyar internethasználó körében a virtuális karácsonyi ajándék vadászat: idén pedig különösen nagy forgalomra számíthatnak a webáruházak novemberben. Erre hétfőtől vasárnapig tartó akciós hetekkel készülnek. Jó hír az is, hogy a vásárlók nagyobb biztonságban lehetnek online, és nem csak a vírustól: a tavalyi black friday kapcsán a jogsértés, mulasztás miatt felszólított webáruházak kivétel nélkül javították a hibákat és pótolták a hiányosságokat.

Idén a korábbinál is többen választják az online vásárlási módot, mivel a járvány tavasz óta sokakat eleve az internetre terel. A black friday tehát - különösen az ebben az évben rövidebbnek ígérkező karácsonyi bevásárlási szezonban - kiemelt jelentőségű kereskedelmi esemény a fogyasztók védelme szempontjából is - írja a Magyar Nemzet. Úgy tűnik a webshopok kitettek magukért idén.

Az innovációs minisztérium Internetlaboratóriuma és a fogyasztóvédelmi hatóság online ellenőrzéseinek száma az utóbbi években meghaladta a háromezret. A szakemberek a tavalyi black friday időszakban félszáz, próbavásárlással egybekötött ellenőrzést végeztek, ezek felében tapasztaltak jogsértést, amelyet a vállalkozások kijavítottak

- mondta jel Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, azonban figyelmeztetett: a hatalmas árleszállítások ígérete könnyen megtévesztheti a fogyasztókat, kellő körültekintéssel és tudatossággal azonban elkerülhetjük a felesleges bosszúságokat.

A legfőbb hatósági ajánlások szerint mindenekelőtt célszerű az árakat összehasonlítani az egyes felületeken, mert könnyen előfordulhat, hogy az akciózott termékek máshol, eredeti árukon is ugyanannyiba kerülnek, ezért eleve olcsóbbak, mint ahogy a fekete péntek jegyében feltüntetik. Minden esetben nézzük meg, hogy a kereskedő által adott kuponok, leértékelések érdemi kedvezményt tartalmaznak-e.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem