2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Ezt rengetegen elrontják karácsonykor: most még nem késő változtatni


Könnyen elszaladhat a ló a karácsonyi bevásárláskor, sokan ingjüket, gatyájukat is otthagyják a boltokban, számolatlanul veszik az ajándékokat. Holott pár egyszerű trükkel igencsak le lehet csökkenteni az ajándékok költségeit.

Szinte hihetetlen, hogy nemrégiben még nyárias időben lehetett kiránduni, most pedig már gőzerővel fordulunk rá a karácsonyra - pénteken már nyit is a budapesti központi vásár a Vörösmarty téren.

És persze nincs karácsony ajándékok nélkül, amiket már érdemes jóelőre beszerezni, hogy ne a legnagyobb tömegben kelljen a boltokat róni. Ugyanakkor ebben az időszakban rengetegen képesek túllőni a célon, pedig senkinek sem jó, ha csak úgy kiszalad a pénz a zsebéből. Ehhez a The Balance összeszedett pár tippet is, amiket betartva meg lehet tartani a mértéket, mégsem marad senki ajándék nélkül.

1, Tartsd magad a költségvetéshez

Az egyik legfontosabb dolog a listán az, hogy határozz meg előre egy összegkeretet, amit az ajándékokra szánsz. Ennél pedig ne nagyon költs se többet, se kevesebbet. Mivel még azért van pár hét az ünnepig, ki lehet gazdálkodni a keretet. Ugyan nem tűnik túl szórakoztatónak, de tekintsd az egész tervezést egy kreatív kihívásnak: sőt, gyakran a gondosan összeszedett ajándékok (akár a házikészítésűek is) sokkal jobb fogadtatást kapnak, mint egy-egy drágább holmi. Fontos, hogy a költségvetés összeállításakor figyelembe kell venni az egyes családtagok szükségleteit.

2, Készíts pontos ajándéklistát

A második kulcslépés, hogy összeszedd, pontosan mit is akarsz megvenni. Érdemes ezt minél előbb megtenni, hogy el tudd csípni az olyan leárazásokat, mint például a Black Friday. Sőt, a cuccokat ár szerint is össze lehet hasonlítani, hiszen van még rá idő - így pedig megtalálhatod azt a boltot, ahonnét a legjobb áron lehet beszerezni. Nem utolsó sorban pedig, ha van egy előre elkészített listád, akkor nem kell az utolsó pillanatban stresszelni, hogy kinek milyen ajándékot vegyél.

3, Szerezz be "vészajándékokat"

Az ünnepi időszakban bármikor közbejöhet egy váratlan meghívás, amelynek azért illik eleget tenni, és vinni sem árt valamit. Ezért is érdemes a lap szerint beszerezni egy-két extra ajándékot: egy üveg bor, vagy valamilyen kozmetikai csomag például nem egy tehén ára, de jó, ha van tartalékban.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.