Ezért legyen nálad mindig két bankkártya: így megelőzheted a bajt

2017. szeptember 23. 14:31

A bankkártyás tranzakciók száma és összege 40 százalékos növekedést mutat a nyári időszakban, az év többi hónapjához képest. A kártyahasználat során nem szabad megfeledkezni az elővigyázatosságról, illetve, arról hogy viselkedésünk mintául szolgál a gyerekek számára is.

Világszerte közel 80 millió bankkártya elfogadóhely működik és az emberek ki is használják ezt a lehetőséget. Ma már nem csak belföldön fizetünk bankkártyával, külföldön is egyre kevesebbszer használunk készpénzt. Sőt, a K&H Bank adatai szerint egy-egy vásárlás átlagos összege magasabb is az utazás alatt: míg itthon 7000 forint, külföldön 12 000 forint az átlagos költésünk egy vásárlás alkalmával. Kedvezőbb, kényelmesebb virtuális pénzt hordani magunkkal, így nem kell tartani az olyan váratlan kellemetlenségektől, mint hogy a zsebünkben rejlő készpénzt elveszítjük vagy ellopják. Ez növeli a biztonságérzetet, ami a pihenés szempontjából nem utolsó szempont, hiszen a nyugodtabb lelkiállapot egy teljesebb feltöltődést tesz lehetővé.

Ahhoz, hogy a gyerekek körültekintő felnőttekké váljanak, az első lépcső, hogy szüleiktől is ezt a magatartást lássák, tanulják el. Az utazás során megtaníthatjuk nekik, hogy az elővigyázatosság erény és fontos, hogy az ember megfontolt legyen. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz pénzügyi vetélkedő szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tippeket, ami a tanulás alapja lehet, hogy később gyermekünk is kényelmesen és biztonságosan használja bankkártyáját:

  • Vigyünk magunkkal két bankkártyát, amik sose legyenek ugyanazon a helyen. Hogyha az egyiket ellopják, amint tudomást szerzünk a lopásról, jelentsük a bank felé. Ezzel meggátolhatjuk, hogy az illetéktelenek hozzáférjenek a számlánkon lévő pénzhez. A másik bankkártyánkkal nyugodtan folytathatjuk a nyaralást.
  • A bankkártyáinkhoz tartozó PIN kódot ne vigyük magunkkal egy papírfecnire felírva, hiszen ha a kettőt együtt elviszik, akkor akadálytalanul hozzá fognak férni a számlánkon lévő pénzhez.
  • A biztonság kedvéért egy napi költésünket fedező valutát vigyünk magunkkal, így akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem fogadnak el bankkártyát vagy épp nem működik a terminál.
  • Ha van alszámlánk, a bankkártyás vásárlásokat ajánlott innen intézni és a nyaralásra szánt összeget itt tartanunk, így főszámlánk akkor is biztonságban van, ha arra jogosulatlan személy férne hozzá bankkártyánkhoz.

 Emellett emlékeztetnek: a bankkártyás vásárlás belföldön, külföldön, interneten is díjmentes.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm