14 °C Budapest

Ezekkel a szakmákkal itthon is rommá keresheted magad: diploma sem kell

2019. február 24. 07:00

A Pénzcentrumon immár több alkalommal megválaszoltuk a Google pénzügyekkel kapcsolatos keresési javaslatait, melyek akkor jelennek meg a keresőmező alatt, ha valamilyen pénzzel kapcsolatos szóra vagy szóösszetételre keresünk rá. Most a mivel érdemes szerkezet volt soron.

Amikor elkezdünk a Google keresőjébe begépelni szavakat, a keresőmotor javaslatokat kínál nekünk a keresőmező alatt. Ezek a keresési javaslatok saját magunk és mások által elvégzett korábbi keresések, valamint a már begépelt szavak alapján jelennek meg.

Már több alkalommal megválaszoltunk pénzügyekkel kapcsolatos keresési javaslatokat, ide kattintva megtalálhatod az összes hasonló cikkünket, most pedig a mennyit lehet szerkezetre adott javaslatok voltak soron.

Mivel érdemes seftelni?

Hát, nem tisztességes alapon semmivel sem érdemes üzletelni Magyarországon. Szinte hetente jönnek a bejelentések különféle NAV-ellenőrzésekről, így könnyedén le lehet bukni, az pedig elég sokba fáj.

Mivel érdemes fűteni?

Ha gondolsz a környezetre, és az egészségedre, akkor kijelenthető, hogy szeméttel, műanyaggal, gumival például egyáltalán nem érdemes fűteni. Egyébként a legutóbbi statisztikák szerint a magyarok 42 százaléka, a kistelepüléseken élők háromnegyede fával fűt (ez az arány az elmúlt években emelkedett), nagy részük elavult berendezésekkel.

Ugyanakkor szakértők szerint nem azon van a hangsúly, hogy mivel fűtesz: becslések szerint ugyanis a teljes magyar energiafogyasztás hatoda megspórolható lenne a lakóépületek energiahatékony felújításával. Az egyebek mellett a nem megfelelő fűtéstechnológia által is okozott légszennyezés szakértői becslések szerint a GDP 19 százalékának megfelelő veszteséget okoz Magyarországon különböző egészségügyi problémákon keresztül. A fűtés jelentős megfizethetőségi problémát is okoz: a rezsiköltségek legnagyobb részét ez teszi ki, melynek kifizetése sokak számára nehézséget okoz (például a tűzifa ára az elmúlt években meredeken nőtt). De a magyarok nagyjából hét százaléka még azt sem engedheti meg magának, hogy rendesen kifűtse az otthonát.

Annyi azonban biztossá vált, nem szabad egész napra bekapcsolni a fűtést: rengeteget lehetr spórolni, ha csak akkor megy a kazán, ha otthon vagy, és élvezed is a meleget.

Mivel érdemes vállalkozni?

A Portfolión korábban megjelent egy 15-ös lista azokról az ágazatokról, amelyekbe érdemes belevágni. Ezekből emeltük most ki a legérdekesebb bizniszeket:

  • Temetkezés
  • Raktározási szolgáltatás
  • Orvosi, diagnosztikai laboratórium
  • Autókölcsönzés

Mivel érdemes üzletelni?

Nemrégiben VV Zsuzsu is feltehette magának ezt a kérdést, amikor 36 millió forintot nyert a Való Világban. A példa nem is annyira életszerűtlen: egy nagyobb örökség könnyen kitehet akár ekkora összeget is, ebben az esetben pedig mindig jól meg kell választani, hogy mibe fektessük azt. Bence Balázs, a Portfolio Trader befektetési igazgatója szerint az ingatlanalap azonban kevésbé jó választás, ésszerűbb döntés a befektetési célú ingatlanvásárlás.Ennek ugyanakkor leginkább Budapesten van értelme, hiszen messze ott a legnagyobb a kereslet az ingatlanok iránt. Amennyiben a pénz birtokosa befektetési céllal vásárolna ingatlant Budapesten, akkor szép hozamra tehetne szert.

Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője szerint egy 36 millió forint értékű ingatlan havi nettó bérleti díja a 150 ezer forintot is elérheti. Amennyiben a lakásárak emelkedése kitart, akkor a bérleti díjból származó bevétel mellett még árfolyam-nyereséget is realizálhat a befektető egy későbbi eladással. Ha nem akarsz ingatlannal üzletelni, akkor ebben a cikkünkben más tippeket is találsz!

Mivel érdemes Prágába utazni?

Kocsival nagyjából 530 kilométert kell utazni Prágába Budapestről, ami hozzávetőleg 5,5 óra. Számoljunk 1060 kilométerre és 8 literes átlagfogyasztásra: 86,4 liter benzint kellene venni, ami mai, 356 forintos literenkénti áron 30 758 forintnyi üzemanyag. És akkor még nem számoltuk bele a pályadíjakat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vonattal mindez egy órával több, és Budapestről 6080 forint az egyirányú jegy a másodosztályon, a retúr ennek a duplája az Eurocityn.

Repülővel Ferihegyről 1 és negyed óra alatt lehet Prágába érni, az út oda-vissza feladott poggyász nélkül nagyjából 22 ezer forintba kerül márciusban, csomaggal ennek akár többszöröse is lehet. Plusz taxi, vagy autóbérlés.

Szóval, ha olcsón akarsz eljutni Prágába, akkor mindenképp a vonatot válaszd.

Mivel érdemes foglalkozni?

Hatalmas a munkaerőhiány Magyarországon, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden szektor egyformán érintett. Így pedig jogos a kérdés, mivel érdemes foglalkozni, melyik területen lehet könnyen munkát találni. Nos, egy korábbi cikkünkben összeszedtül, melyek a legkeresettebb szakmák: feltűnően sok például a cukrászdai álláshirdetés a fővárosban, alig lehet olyan cukrászdába betérni Budapesten, ahol ne lenne kint a tábla, hogy felszolgálót, pultost, cukrászt keresnek.

A bértáblánk bruttó 190 ezer forintról indul, erre jönnek rá a délutános, éjszakás pótlékok és az egyéb juttatások. Nálunk most bruttó 265 ezer forint körül van egy olyan, főként a gyártósoron dolgozó kolléga alapbére - kompetenciapótlékkal együtt -, aki semmilyen extra tudással nem rendelkezik. A nagyon szakképzett fizikai munkavállalók, például egy CNC-s, bére pedig megközelíti az 500 ezer forintot

 - mondta a Pénzcentrumnak Urbán Anita, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. HR vezetője.

Leginkább kétkezi, fizikai munkát végző szakemberekből van hiány Magyarországon

 - ez derül ki legalábbis a Magyar Közlöny tavaly decemberben közzétett, megyékre lebontott listájából. A legtöbb régióban ácsra, asztalosra, épület- és szerkezetlakatosra, gépgyártástechnológiai technikusra, gépi forgácsolóra, kőművesre, hegesztőre, ipari gépészre, pékekre, szerszámkészítőkre, női szabókra, villanyszerelőkre lenne szükség.

Mivel érdemes kereskedni?

Ha csak a Nielsen adatokat nézzük, akkor Magyarországon a  teljes élelmiszer-forgalom 38 százalékáért az öt legnagyobb kategória értékesítése felelt. A múlt évben a bevásárlások során a legtöbbet, 292 milliárd forintot feldolgozott húsra szánta a lakosság, a sonka, a szalámi és a virsli iránti növekvő kereslet révén 6 százalékkal nőtt a húskészítmények forgalma.  A nemzetközi trendeknek megfelelően Magyarországon is sörforradalom zajlik, ami magával hozza a prémium- és szuper prémium, illetve az ízesített és az alkoholmentes termékek robbanásszerű növekedését. Mindez azt eredményezte, hogy a kiskereskedelmi sörértékesítés 11 százalékkal 150 milliárd forint fölé ugrott.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a sajtokat találjuk, amelyek forgalma 5 százalékkal 102 milliárd forintra nőtt. A negyedik és az ötödik helyen erőteljes növekedéssel a szénsavas üdítőital és az ásványvíz áll.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm